Stabilná verzia sa očakáva koncom tohto roka.

Stabilná verzia systému Android 15 pre Pixel zariadenia bola spoločnosťou Google vydaná 15. októbra. So zavedením novej verzie operačného systému, či už v stabilnej alebo beta verzii začali viaceré spoločnosti, ale tento rok sa v tejto oblasti nedarí spoločnosti Samsung. Kórejský výrobca doteraz nevydal dokonca ani verejnú beta verziu One UI 7 s Androidom 15. Teraz sa našťastie zdá, že všetko dopadne nakoniec o niečo lepšie, než sa očakávalo.

Pri zavádzaní Androidu 15 sa naopak darí spoločnostiam vivo a Nothing, avšak zaostať nechce ani Motorola, ktorá iba nedávno zverejnila zoznam zariadení, ktoré v najbližších mesiacoch získajú celkom nový Android 15. Motorola doteraz nikdy nepatrila medzi najrýchlejšie aktualizujúce spoločnosti, ale tentokrát beta verziu Androidu 15 vydala dokonca skôr ako Samsung. Vo všeobecnosti platí, že Motorola si týmto krokom výrazne polepší.

motorola edge 50 ultra, edge 50 pro a edge 50 fusionZdroj: TOUCHIT
motorola edge 50 ultra, edge 50 pro a edge 50 fusion

Nielenže väčšina telefónov v najnovšom rade Motorola Edge 50 dostane softvérovú podporu na úrovni 5 rokov, ale nový Android 15 je pre viaceré modely tejto série doslova za rohom. Motorola začala s uvoľňovaním beta verzie Androidu 15 pre prvé zariadenia Motorola Edge 50 Fusion a údajne aj pre Edge 50. 

Vzhľadom na už prebiehajúce verejné testovanie Androidu 15 je možné predpokladať, že vydanie stabilnej verzie Androidu 15 pre podporované smartfóny spoločnosti Motorola je možné očakávať v priebehu niekoľkých týždňov, najneskôr však do konca tohto roka.

Všetko samozrejme závisí od viacerých faktorov, čiže zatiaľ nebudeme predbiehať.

Zdroj: X.com/Beta/singhalritik111

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.