Podvodník sľubuje používateľom výhru, vyžaduje od nich, aby poslali SMS správu.

Polícia na svojom profile upozorňuje na FB stránku s názvom Vyherny Den. Tá používateľom sľubuje výhru v podobe záhradnej kosačky. V skutočnosti však ide o podvod, nakoľko sa stránka snaží nadviazať kontakt s používateľmi, ktorí majú mobilný paušál spoločnosti Slovak Telekom – tých sa potom pod prísľubom výhry pokúša presvedčiť, aby poslali SMS správu a „potvrdili tak svoju výhru„.

Odoslaním SMS správy však výhru nepotvrdíte, ale navýšite podvodníkom kredit na stránkach lotériovej spoločnosti Tipos. Cena za takúto SMS sa môže pohybovať v desiatkach eur a zaplatíte za ňu v najbližšej faktúre za mobilné služby. Aj preto si podvodníci vyberajú používateľov s paušálom a nie ľudí, ktorí používajú predplatené karty.

O podvodoch tohto typu sme už v minulosti informovali, upozorňovali sme na ne aj v Teleráne, avšak v tomto prípade je naozaj dôležité ľuďom opakovane pripomínať, aby boli ostražití.

Prečítajte si vyjadrenie polície na Facebooku

Prečítajte si aj:

Smallscorp a BMG Electro sľubujú iPhone už od 20 eur, PlayStation či Xbox od 30 eur a 4K iMac od 35 eur. Nenechajte sa nachytať (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit