Online predplatné elektronických a audio kníh z fínskeho Oulu vstupuje na slovenský trh.

Na úvod ponúka na Slovensku približne 130 elektronických kníh v cene 9,99 EUR za mesiac. Služba Fabula bola doposiaľ dostupná na troch trhoch – vo Fínsku, Estónsku a Lotyšsku. V týchto dňoch sa k nim pridáva aj Slovensko – lokálna webová stránka služby je fabula.im/sk.

fox_logo_lightbackground_web2016_3_nowat

Fabula ponúka streamovanie audokníh a prístup ku katalógu elektronických kníh. V cene mesačného predplatného vo výške 9,99 EUR je zahrnutý prístup ku katalógu e-kníh a audiokníh a to bez akýchkoľvek obmedzení. V súčasnosti Fabula na Slovensku ponúka 130 knižných titulov v slovenčine a ďalších 12-tisíc titulov v iných jazykoch. Všetky tieto knihy je možné čítať na tablete alebo smartfóne so systémom Android a iOS. Počúvať  audioknihy je možné online a po stiahnutí do mobilu aj v režime offline, vďaka čomu je možné používať aplikáciu aj bez prístupu na internet.

Knihy v službe Fabula sú rozdelené podľa žánrov a takisto zaradené do troch smart kategórií – Redakčný výber, Naposledy pridané a Obľúbené. Editori sa starajú o to, aby si používatelia mohli každý týždeň vyberať z nových a pre nich zaujímavých titulov. Objavovať nové tituly je možné veľmi jednoducho, prehľadávaním titulov, ktoré boli za posledný mesiac do služby pridané v záložke Naposledy pridané. Naopak zistiť, aké tituly sú vo Fabula aktuálne obľúbené ostatnými užívateľmi, je možné pomocou kategórie Obľúbené.

V tejto kategórii si možno vybrať knihu, ktorú v danom týždni čítalo najviac používateľov. Knižná ponuka na Slovensku v službe Fabula v súčasnosti pozostáva prevažne z populárnej literatúry – krimi a románov, drámy, fantasy a historickej beletrie od vydavateľov ako Premedia, Inaque, EvitaPress, Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov a Elist. Zatiaľ slovenské eBooky tvoria len malú časť z celkového katalógu, ktorý zahŕňa prevažne knihy v angličtine, avšak ambície služby sú veľké. Tento rok plánuje Fabula sprístupniť 100 až 200 nových kníh v slovenčine. Všetko však závisí na majiteľoch práv. S istotou je však možné tvrdiť, že každý mesiac v službe Fabula pribudne zhruba 10 nových kníh v slovenčine.

Službu môžete vyskúšať cez webové rozhranie alebo prostredníctvom mobilných aplikácií pre Android a iOS.

Značky: