Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Zaoblený farebný AMOLED displej s veľkosťou 1,47 palca s rozlíšením 194 × 368 bodov a 282 PPI
  • Celková hmotnosť 18 g[1]
  • Silikónový remienok, odolnejší voči nečistotám
  • 96 rôznych indoorových či outdoorových aktivít
  • Výdrž batérie 14 dní[2]
  • Meranie okysličenia krvi, srdcového tepu, spánku, stresu a ďalších dát s využitím AI (umelej inteligencie)

Na slovenský trh prichádza nový fitness náramok HONOR Band 7. Ide o ideálneho spoločníka pre vaše jarné aktivity v teplejšom počasí, ale aj pre tých, ktorí si užívajú aktivitu napríklad v posilňovni alebo bazéne. Svojim majiteľom ponúkne až 96 rôznych športových aktivít a po novom využíva dedikovanú aplikáciu HONOR Health. Náramok oproti predchádzajúcej generácii disponuje väčším AMOLED displejom, výdržou batérie 14 dní a funkciami presného merania a zaznamenávania srdcového tepu, spánku, stresu a ďalších zdravotných dát s využitím AI. Na Slovensku jeho predaj štartuje za atraktívnu cenu 54,99€.

Štýlový dizajn a farby remienkov

Fitness náramok HONOR 7 Band je navrhnutý na všetky príležitosti. Má 1,47-palcový farebný AMOLED displej s 2,5D zaobleným sklom, rozlíšením 194 × 368 bodov a váži len 18 gramov. Jeho povrch vznikol nanášaním kovovej textúry s vysokým leskom. Vďaka novým farbám a mnohým variantom ciferníkov si ho môžete veľmi ľahko prispôsobiť svojej nálade a štýlu.

HONOR 7 Band sa ponúka v troch farbách: Coral Pink, Meteorite Black a Emerald Green, a obsahuje funkčné režimy pokrývajúce aktivity od zdravia a wellness cez šport až po inteligentné funkcie. Vďaka 14-dňovej výdrži batérie a rýchlemu nabíjaniu ponúka používateľom väčšie pohodlie a komfort.

AI pomôže sledovať váš zdravotný stav

HONOR Band 7 dokáže prostredníctvom umelej inteligencie pomáhať používateľom starať sa o svoje zdravie. Presne meria a zaznamenáva srdcový tep, spánok, stres a ďalšie zdravotné dáta. Následne prechádza do podoby odporúčaných cvičení a kurzov, ktoré môžu zlepšiť kvalitu života.

Náramok HONOR Band 7 tiež umožňuje nepretržité sledovanie srdcového tepu[3]. Vďaka profesionálnym optickým senzorom a využitiu umelej inteligencie je sledovanie srdcového tepu oveľa presnejšie a poskytuje spotrebiteľom dáta v reálnom čase.

HONOR Band 7 obsahuje funkcie pre celodenné sledovanie okysličenia krvi[4] a môže tak používateľa upozorniť zavibrovaním, pokiaľ hodnoty klesnú príliš nízko. Táto hodnota ukazuje, ako dobre sa kyslík šíri v celom tele. To je prospešné nielen pri cvičení, keď tento parameter hovorí, ako telo zvláda napríklad náročný tréning alebo dlhý výstup, ale aj pri spánku. Kvalitu spánku pomáha sledovať aj funkcia Professional Sleep Tracker[5], ktorá presne zaznamenáva potrebné dáta.

96 športových režimov

Náramok HONOR Band 7 obsahuje prednastavených 96 typov cvičení, ako sú napríklad beh, chôdza, jazda na bicykli, plávanie, eliptický trenažér, veslovanie, voľný tréning a po novom aj skákanie cez švihadlo. HONOR Band 7 dokáže zaznamenávať údaje o športovej aktivite v reálnom čase, čo používateľom umožní ľahko sledovať svoje výkony. Vďaka zaznamenaným zdravotným údajom ponúka náramok aj funkciu Fat Burning[6], ktorá dokáže vedecky podloženým spôsobom zlepšiť výsledok cvičenia identifikovaním ideálnej zóny na spaľovanie tukov a zlepšovanie vytrvalosti. Počas cvičenia dokáže náramok v reálnom čase pripomínať používateľom, ako zostávať v správnom pásme pre efektívne spaľovanie tukov, a po cvičení zobraziť odhad hmotnosti spáleného tuku.

Pre väčšie pohodlie je možné záznamy z cvičenia prezerať priamo na HONOR Band 7 bez potreby využívať na to mobilný telefón.

Inteligentné funkcie

Okrem funkcií pre zdravie a šport ponúka náramok HONOR Band 7 spotrebiteľom aj celý rad funkcií pre jednoduchší život, ako je napríklad možnosť vyhľadania svojho telefónu[7]. HONOR Band 7 sa tiež dá použiť ako šikovný asistent, na ktorom môžete priamo čítať správy[8], spravovať prichádzajúce telefonáty, skontrolovať predpoveď počasia[9], nastaviť alarm, ovládať prehrávanie hudby[10] alebo napríklad odfotiť fotografiu na diaľku vďaka funkcii diaľkovej spúšte pre váš telefón[11].

14-dňová výdrž batérie a rýchlo nabíjanie

Pre väčší komfort ponúka náramok HONOR Band 7 nadštandardnú výdrž batérie. Pri typickom používaní vydržia hodinky až dva týždne[12] a pri intenzívnom používaní až 10 dní[13],  vďaka čomu sú vhodné na obchodné cesty aj dovolenky. Vďaka možnosti rýchlo nabíjania zvládne HONOR Band 7 až dva dni používania iba za päť minút dobíjania.

Dostupnosť a ceny

HONOR Band 7 je v obchodoch k dispozícii od 3. apríla 2023 v troch farebných prevedeniach: Coral Pink, Meteorite Black a Emerald Green za atraktívnu cenu 54,99€.


[1] Bez remienka. Konkrétne čísla sa môžu medzi jednotlivými produktami líšiť. Všetky špecifikácie závisia od konkrétneho produktu.

[2] Dáta z laboratórií HONOR. Skutočná doba nabíjania a životnosť batérie sa môžu mierne líšiť v závislosti od faktorov, ako je testovacie prostredie. Typické scenáre nájdete v oficiálnej dokumentácii.

[3] Tento produkt nie je zdravotnícka pomôcka. Všetky poskytnuté výsledky sú iba informatívne a nemali by byť použité na diagnostické a liečebné účely.

[4] Hladina okysličenia krvi meria percento kombinovanej kapacity krvného kyslíka a hemoglobínu voči celkovej kapacite hemoglobínu, teda koncentrácii kyslíka v krvi. To je významný fyziologický parameter, ktorý reflektuje fungovanie dýchacieho ústrojenstva, metabolizmu a krvného obehu. Sledovanie okysličenia krvi prebieha prerušovane a periodicky, nie v reálnom čase. Pre používanie tejto funkcie je nutné zapnúť automatické sledovanie okysličenia krvi v aplikácii HONOR Health. HONOR Band 7 upozorňuje používateľov vibráciami, pokiaľ okysličenie krvi klesne pod stanovenú hodnotu, s výnimkou režimu spánku. Tento produkt nie je zdravotnícka pomôcka. Všetky poskytnuté výsledky sú iba informatívne a nemali by byť použité na diagnostické a liečebné účely. Funkcia sledovania okysličenia krvi nie je dostupná v Japonsku, Kórei a Taiwane.

[5] Sporadický, krátky spánok s dĺžkou menej ako 20 minút a spánok v neobvyklom prostredí (napr. v dopravných prostriedkoch) nebude zaznamenaný. V konkrétnych záznamoch sa môžu vyskytnúť variácie spôsobené objektívnymi faktormi, ako sú návyky používateľa, individuálne rozdiely a okolité prostredie. Je nutné zohľadniť skutočnú situáciu. Tento produkt nie je zdravotnícka pomôcka. Všetky poskytnuté výsledky sú iba informatívne a nemali by byť použité na diagnostické a liečebné účely.

[6] Funkcia spaľovania tukov bude použiteľná v režime vonkajšieho behania v prvej polovici roku 2023; ostatné režimy budú pridané prostredníctvom aktualizácií neskôr.

[7] Funkcia Find Your Phone je dostupná pre telefóny s operačným systémom Android 9.0 a vyšším a vyžaduje pripojenie k aplikácii HONOR Health.

[8] Pre upozornenie na nové správy na HONOR Band 7 je nutné zapnúť funkciu prijímania správ v aplikácii HONOR Health.

[9] Notifikácie o počasí sú dostupné pre iOS 11.0 a vyššie a Android 9.0 a vyššie.

[10] Prehrávanie hudby na diaľku nie je k dispozícii pre produkty pripojené k zariadeniu s iOS. Funkcia je dostupná iba pre telefóny s operačným systémom Android 9.0 a vyšším, pri pripojení cez Bluetooth.

[11] Diaľková spúšť je k dispozícii iba pre telefóny HONOR s Magic UI verziou 6.0 alebo vyššou.

[12] Scenár pre typické užívanie s výdržou 14 dní zahŕňa celodenné sledovanie srdcového tepu, všeobecné sledovanie spánku, cvičenie 30 minút týždenne, notifikácie (50 správ, 6 prijatých hovorov a 3 alarmy denne) a rozsvietenie obrazovky 200-krát za deň.

[13] Scenár pre intenzívne využívanie s výdržou 10 dní zahŕňa celodenné sledovanie srdcového tepu, profesionálne sledovanie spánku, cvičenie 60 minút týždenne, notifikácie (50 správ, 6 prijatých hovorov a 3 alarmy denne) a rozsvietenie obrazovky 500-krát za deň.

Značky: