Aktualizácia na nadstavbu MIUI 15 sa mnohým môže skomplikovať.

Informácie o nadstavbe MIUI 15 sa šíria skutočne rýchlym tempom, nakoľko jej predstavenie sa už skutočne blíži. Potvrdili to aj nedávne úniky snímky smartfónu, ktorý už bol na novú verziu nadstavby aktualizovaný. Nie všetky novinky väčšej aktualizácie systému sa však budú páčiť používateľom, pretože s vylepšeniami príde možno aj sklamanie.

Ako informuje portál xiaomiadictos.com, zmena sa bude týkať najmä motívov, ktoré používatelia mohli dlhodobo využívať. Nakoľko sa ale nadstavba MIUI bude viac prispôsobovať vzhľadu Material You, tak mnohé motívy budú s aktualizovanými telefónmi už nekompatibilné.

Zmena v MIUI 15 zasiahne používateľov motívov

Motívy v smartfónoch Xiaomi umožňujú zmeniť dizajn nadstavby MIUI podľa vlastných preferencií. Vďaka motívom si tak používatelia môžu zmeniť napríklad ikony aplikácií, vyskúšať si rôzne tapety či fonty písma, no aj celkovo premeniť používateľské rozhranie svojho smartfónu. Špecialitou motívov je taktiež to, že niektoré ponúkajú dizajn systému iOS.

Xiaomi 13T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13T Pro

Po aktualizácii smartfónov na MIUI 15 sa však stane to, že mnohé staršie motívy už nebudú kompatibilné so zariadením. Aj keď si ich teda stiahnete dopredu a budete ich chcieť využiť, tak to nebude možné. Dôvodom bude práve väčšia zmena používateľského prostredia a veľká aktualizácia týkajúca sa ako nadstavby MIUI, tak aj systému Android.

Vývojári motívov sa budú musieť prispôsobiť

Aby mohli byť staršie motívy kompatibilné so smartfónmi s nadstavbou MIUI 15, vývojári ich budú musieť upraviť. V konečnom dôsledku sa po aktualizácii dostanete len k tým motívom, na ktorých vývojári zapracovali. S novou verziou nadstavby MIUI teda bude môcť byť trochu komplikovanejšie upraviť používateľské rozhranie vašich smartfónov od Xiaomi, Redmi či POCO.

Nadstavba MIUI 15 pritom pravdepodobne príde do prvých smartfónov už v novembri, no najskôr sa bude aktualizácia týkať len telefónov s čínskou ROM. Oneskorenie na globálnom regióne môže byť až niekoľko týždňov. Ak si chcete skontrolovať, či aj váš smartfón získa veľkú aktualizáciu MIUI, radi by sme dali do pozornosti novú aplikáciu, ktorá vám to prezradí.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.