Cena je na úrovni 600 eur.

Skladacie smartfóny sa tešia rastúcemu záujmu medzi používateľmi. Čoraz viac ľudí ich vlastní a používa a mnoho ďalších ľudí by si chcelo kúpiť – problémom však ostáva cena týchto telefónov, ktorá presahuje hranicu 1000 eur.

Pred pár dňami sme informovali o telefóne Libero Flip od spoločnosti ZTE, ktorý bol predstavený pre japonský trh. Tento skladací telefón sa predáva v prepočte za necelých 400 eur, čím si vyslúžil titul najlacnejšieho skladacieho smartfónu na svete. Jeho dostupnosť mimo Japonska však bola neznáma. Až doteraz.

ZTE Nubia Flip 5GZdroj: TOUCHIT
ZTE Nubia Flip 5G

ZTE na veľtrhu MWC 2024 oficiálne predstavilo smartfón Nubia Flip 5G, ktorý je globálnou verziou telefónu Libero Flip. Ponúka totožnú výbavu so 120 Hz 6,9-palcovým OLED displejom s rozlíšením 2790 × 1188 pixelov a vonkajším displejom o veľkosti 1,43 palca s rozlíšením 466 × 466 pixelov. Ten pripomína väčšinu dnešných smart hodiniek.

Skladací telefón od ZTE poháňa procesor Snapdragon 7 Gen 1 v kombinácii so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom. K dispozícii je tiež 4310 mAh batéria a operačný systém Android 13. Výbavu uzatvára 50 Mpx hlavný fotoaparát, 2 Mpx hĺbkový senzor a 16 Mpx selfie fotoaparát.

ZTE Nubia Flip 5G sa predáva v Európe za 599 eur. Je to vyššia cena v porovnaní s ázijským trhom, ale tak to už býva. Faktom je, že za podobnú cenu už na Slovensku zoženiete aj staršie generácie niektorých skladacích telefónov od Samsungu.

Za pozvanie na MWC ďakujeme spoločnosti Orange Slovensko.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit