Sú ich desiatky až stovky a vyberať môžete naozaj z tak širokého spektra, že sa v tom ľahko zamotáte.

Vždy bude niekoľko kritérií, ktoré vám výber uľahčia. My sme do nášho výberu zaradili slúchadlá na hlavu a cez uši (avšak pridali sme výnimku od Sony na uši), ktoré sú bezdrôtové. Sú vhodné na domáce počúvanie, no snáď všetky si môžete zobrať so sebou aj na chôdzu a využiť ich pri cestovaní.

Odlišností je niekoľko, nielen v hudobnom prejave a to, ako sú skonštruované. Podobne, ako pri inom príslušenstve, sa medzigeneračne zásadné veci nemenia.

Hama Tour ANC (recenzia)

Cenová bomba v segmente slúchadiel na hlavu s aktívnym odhlučnením. Nie je síce tak silné ako pri iných značkách, no máte ho tu. Dajú sa použiť ako káblové a to aj s ANC.

Dajú sa pripojiť k dvom zariadeniam súčasne. Sú voľné a ideálne pre každého, komu prílišný tlak na uši a hlavu prekáža. Nabíjajú sa cez konektor microUSB a vydržia 15 hodín s ANC. Zvukovo tu nájdete menšie nepresnosti, no nič dramatické. Výborné na filmy, majú širší prejav, niečo ako pseudo priestorový efekt.

Hama BTH Tour ANC

Hama BTH Tour ANC, Zdroj: Hama Slovakia

Najlepšia vlastnosť: Aktívne odhlučnenie

Cena: 56,90 EUR

JBL Tune 700BT (recenzia)

Až 27-hodinová výdrž na batériu. Ešte stále s microUSB konektorom, no pri takejto výdrži si s nabíjaním netreba robiť starosti. Dajú sa použiť aj s 3,5 mm káblom.

Mäkké a bohaté polstrovanie okolo 40 mm meničov plní funkciu odhlučnenia od okolia. Podporujú pripojenie k dvomi zariadeniam súčasne, nezmeškáte hovor ani keď ich budete mať spojené s počítačom. Vďaka funkcii Pure Bass dodajú výborný basový zážitok.

jbl_tune700bt

Najlepšia vlastnosť: Výdrž 27 hodín na jedno nabitie

Cena: 79 EUR

Lamax Base1 (recenzia)

Klasika za extra dobrú cenu. Na rozdiel od drahších im môžeme vyčítať menšie zvukové nepresnosti, no nič zásadné. Dajú sa použiť aj ako káblové. Na jedno nabitie ale vydržia 12 hodín. Slot na microSD kartu umožní počúvať hudbu aj bez iného zariadenia.

Vhodné napríklad pre deti. Nabíjajú sa cez microUSB. Pri prenášaní sa dajú zložiť a aj napriek chudobnejšiemu polstrovaniu výrazne odhlučnia okolie.

lamax base1

Najlepšia vlastnosť: Cena

Cena: 31,90 EUR

Panasonic RB-M300B

Slúchadlá pre fanúšikov basového zážitku. Stačí si zapnúť funkciu XBS Deep a pocítite hlbokú dynamiku basov. Sú navrhnuté tak, aby sa dobre nosili na ušiach a rovnomerne rozmiestnili prítlak z oboch mušlí. Sú vhodné na časté používanie.

Silné polstrovanie nielen odhluční okolie ale pomáha aj lepšiemu precíteniu nízkych tónov. A super vlastnosť navyše, na jedno nabitie vydržia až 50 hodín. S funkciou rýchleho nabíjania ich za 15 minút nabijete na 3 hodiny počúvania.

panasonic_rb-m300b

Najlepšia vlastnosť: XBS Deep

Cena: 109 EUR

Sony MDR-XB650BT (recenzia)

Špeciálna edícia basových slúchadiel. Ako sme už pri Sony zvyknutí, ide o vyvážený efekt vhodne doplňujúci celkovú reprodukciu. V tomto prípade ale ide o čisto bezdrôtové slúchadlá a s káblom sa nedajú použiť.

Oceníte zosilnenú hliníkovú konštrukciu a možnosť otočenia mušlí o 90° na jednoduchšie prenášanie. Majú viac polohový ovládací prvok, čo je vynikajúca vec. Nabíjajú sa cez microUSB konektor a vydržia 30 hodín prehrávania. Sú skôr ale na uši, čo je jedna z výnimiek v tomto prehľade.

Sony MDR-XB650BT

Sony MDR-XB650BT, Zdroj: Sony

Najlepšia vlastnosť: Kvalita zvuku s Extra Bass

Cena: 130 EUR

Sony WH-CH710N

Konštrukcia vhodná pre tých, ktorým vadí silný prítlak na uši. Tieto sú vhodné na dlhodobé nosenie. Takisto majú rýchle nabíjanie a za 10 minút ich nabijete na hodinu počúvania.

Celkovo vydržia 35 hodín na jedno nabitie. Kvalita zvuku je vyvážená, nečakajte však taký basový zážitok ako u slúchadiel tohto výrobcu, ktoré majú vyslovene implementáciu Extra Bass. Veľmi dobré na celodenné nosenie.

sony_WH-CH710N

Najlepšia vlastnosť: ľahučké a vyvážené na dlhodobé nosenie

Cena: 119 EUR

Prečítajte si aj:

Najlepšie smartfóny do 300 eur (Leto 2020)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.