Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po úspešnej dvojtýždňovej testovacej prevádzke  jedna z najobľúbenejších českých taxislužieb Liftago spúšťa svoje služby na Slovensku naplno. Objednať taxík pohodlne cez mobilnú aplikáciu si tak môžu od začiatku decembra ľudia v Bratislave, ďalšie mestá budú nasledovať. Cieľom mobilnej služby je ponúkať zákazníkom  kvalitných vodičov dostupných aj počas špičiek na základe princípov voľného trhu bez regulácie cien. V Česku má populárnu taxi aplikáciu vo svojich smartfónoch vyše 100-tisíc ľudí a do systému je zapojených približne vyše 500 spokojných vodičov.

„Dvojtýždňová testovacia fáza na Slovensku dopadla nad naše očakávania. Urobili sme rekordných takmer 2 000 testovacích jázd. A sme veľmi radi, že už pri štarte na Slovensku má Liftago v ponuke takmer sto preverených licencovaných vodičov, ktorí prešli naším sitom. Do konca roka chceme ich počet zdvojnásobiť v závislosti od záujmu trhu. Prekvapil nás aj obrovský dopyt zo strany zákazníkov, ktorý je dôkazom rastúceho záujmu ľudí o kvalitné a dostupné cestovanie v meste,“ uviedol Tomáš Sroka, Country manažér Liftaga pre Slovensko.

Liftago3_nowatAplikácia Liftago je unikátna svojím trhoviskom jázd, kde môžu licencovaní vodiči flexibilne reagovať na dopyt zákazníkov rôznymi tarifami zo svojho taxametra. Vodiči tak nemajú motiváciu sa z aplikácie vypínať napríklad počas špičiek, nemusia brať objednávky od zákazníkov v uliciach, tým sú dostupnejší pre všetkých zákazníkov. „Niekoľko vodičov v Liftagu odišlo od konkurencie kvôli nesúhlasu s ich prístupom, iní boli konkurenciou dokonca aj vyhodení. Je to škoda, náš systém totiž počíta s tým, že vodič má niekoľko zdrojov zákaziek. Lenvyťažený vodič je totiž spokojný a môže poskytovať kvalitné  služby zákazníkom,“ dodal Tomáš Sroka.

Používanie mobilnej taxislužby Liftago je používateľsky veľmi jednoduché – po registrácii zákazník zadá niekoľkými dotykmi cieľ svojej cesty. Systém mu ukáže niekoľko konkrétnych ponúk od dostupných vodičov v okolí, ktorí na dopyt zareagujú. V ponuke je okrem odhadovanej ceny jazdy uvedený aj typ auta, meno vodiča, jeho vzdialenosť od zákazníka a jeho hodnotenie. 

„Najzaujímavejší fakt z testovacej fázy bol, že zákazníci nechválili primárne možnosť zvoliť si najlacnejšiu ponuku, ale možnosť vybrať si vodiča podľa jeho kvality. Zároveň ocenili, že vopred vedia, aký vodič po nich príde, a nemusia ponuku akceptovať,“ dodal Tomáš Sroka. Priemer hodnotení vodičov zákazníkmi kolísal počas testovacej prevádzky medzi 4,8 a 4,9 hviezdičky z piatich (maximum).

Liftago na Slovensku zatiaľ využívajú najmä inovátori, podnikatelia, nadšenci nových technológií, ľudia bez vlastného auta alebo večerní cestujúci, ktorí sa vracajú z párty a vlastné auto už nemôžu riadiť J. T. Sroka očakáva, že konzervatívni zákazníci začnú jazdiť až po osvedčení služby v ostrej prevádzke.

V čom je taxi aplikácia Liftago unikátna:

  • český start-up s česko-slovenským tímom využíva v aplikácii unikátne trhovisko jázd – zákazník vopred vidí na displeji konkrétne ponuky od viacerých taxikárov – odhad ceny, za koľko minút prídu, ich obľúbenosť – a môže si tak vybrať tú najlepšiu ponuku
  • taxikári v aplikácii ponúkajú zákazníkom ceny na základe rôznych reálnych taríf, ktoré majú v taxametri podľa aktuálneho dopytu, trh sa tak vyvíja prirodzene podľa dopytu a ponuky bez regulovania
  • taxikári nemajú potrebu sa v špičkách vypínať z aplikácie, čím sa služba dlhodobo stáva dostupnejšou pre zákazníkov
  • o obľúbenosti vodičov rozhodujú zákazníci svojím hodnotením v aplikácii
  • spoločnosť vyberá skúsených vodičov so živnosťou, licenciou a kvalitným vozidlom
  • Liftago ako jediné na trhu umožňuje zapojeným taxikárom, aby pracovali aj pre iné taxislužby bez obmedzení, posiela im ponuky, aj keď sú obsadení, a tým zvyšuje ich efektivitu jázd
  • Liftago chce z trhu vybrať najlepších taxikárov, zvýšiť ich vyťaženie a postaviť na nich technologickú platformu dostupnej lokálnej prepravy

Značky: