Postačí na to nové pripojiteľné príslušenstvo v podobe objektívu – Vitrima 3D Lens

GoPro kamery sú samé o sebe skvelými zariadeniami pre natáčanie videí, hlavne akčných, ale to, čo ich robí ešte použiteľnejšími, je množstvo príslušenstva pre konkrétne potreby používateľa. Jednou z noviniek pre GoPro kamery (3 a 4) je aj Vitrima 3D Lens. Cieľom spoločnosti Vitrima bolo premeniť jednu GoPro kameru na stereoskopickú 3D kameru a to bez použitia akéhokoľvek softvéru.

Objektív Vitrima 3D používa na rozdelenie obrazu (pravého/ľavého) zrkadlá, čiže sa jedná o čisto mechanický objektív bez elektroniky. Ak by ste chceli vytvoriť stereoskopický obraz bez takéhoto objektívu, potrebovali by ste na to dve GoPro kamery a príslušný softvér na úpravu a kombináciu jednotlivých videí. Až potom by bol dosiahnutý výsledný efekt.

Objektív Vitrima 3D ihneď rozdeľuje zaznamenávaný obraz na dve časti, nič netreba upravovať ani spájať. Dostupný je v dvoch vyhotoveniach. Jeden je kombinovaný s klasickým odolným puzdrom, ktoré ako celok s objektívom odoláva otrasom, prachu a vode. Druhá verzia je ľahká, bez puzdra, a nasádza sa priamo na objektív kamery GoPro.

S použitím tohto objektívu vytvoríte efektný 3D obsah, vhodný aj na prezeranie v okuliaroch pre virtuálnu realitu, napr. v  Samsung Gear VR. Na prezeranie natočených videí nie je nutný žiadny špeciálny softvér. Videá si pozriete aj v smartfóne.

3D objektív Vitrima je momentálne v akcii za 89 dolárov (80 eur). Onedlho sa bude predávať za vyššiu sumu – 120 dolárov (109 eur).

Zdroj: www.vitrima.com

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE