Namiesto toho chce poskytnúť všetok obsah vo všetkých krajinách. To však určitú dobu potrvá.

Netflix doteraz toleroval používateľov, ktorí používali rôzne VPN služby alebo proxy, aby pristupovali k obsahu, ktorý nebol dostupný v ich krajine. Niektorí takýmto spôsobom používali Netflix aj napriek tomu, že služba v danej krajine úplne absentovala.

Od 6. januára je však video služba dostupná takmer na celom svete. Výnimkou je Čína, Sýria a Severná Kórea. Jednotlivé krajiny sa však dostupným obsahom viac či menej odlišujú a aj preto mnohí používatelia využívajú VPN služby aj naďalej. Nám sa v redakcii páči aplikácia Smartflix, ktorá sprístupní obsah Netflixu zo všetkých krajín sveta. Nástroj je pohodlný na používanie.

Je možné, že aj kvôli globálnej dostupnosti mení Netflix svoju taktiku, čo sa VPN služieb týka. Spoločnosť prostredníctvom svojho blogu oznámila, že prístupy prostredníctvom VPN obmedzí. Neznamená to, že ak službu takýmto spôsobom používate, budete nejakým spôsobom penalizovaní. Netflix však využije pokročilé technológie, aby anuloval maskovanie krajiny pomocou VPN. Inak povedané, budete mať k dispozícii iba obsah pre štát, v ktorom sa práve nachádzate.

Obmedzenie VPN služieb začne fungovať „počas najbližších týždňov„. Predpokladáme, že určitý spôsob, ako obísť nové obmedzenie, sa eventuálne nájde. Už to však nebude také jednoduché, ako dnes.

Netflix takisto informuje, že jeho cieľom je vytvoriť skutočnú globálnu službu, ktorá ponúkne vo všetkých krajinách rovnaký obsah. To však ešte určitú dobu potrvá.

Zdroj: Netflix

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit