Na trh bolo Nintendo Switch uvedené v roku 2017.

Ekosystém okolo konzoly Nintendo Switch vyniesol výrobcovi do dnešných dní viac ako 69 miliárd dolárov. Informuje o tom portál TweakTown.com s odvolaním sa na údaje zozbierané redaktormi a poskytnutými priamo spoločnosťou Nintendo.

Na tomto obrovskom balíku peňazí sa podieľa približne 125 miliónov predaných kusov hardvéru a miliarda predaných hier. Pôvodnej konzoly sa údajne predalo tak mer 90 miliónov kusov, zatiaľ čo nového modelu OLED – ktorý bol uvedený na trh koncom roka 2021 – sa predalo približne 15 miliónov kusov. Existuje aj tretia verzia, osekaná Switch Lite.

TweakTown odhaduje, že až 94 percent čistých príjmov predajov spoločnosti Nintendo od predstavenia Switch v roku 2017 tvorili práve predaje súvisiace s touto konzolou. Vrchol bol v roku 2021, keď sa predalo takmer 30 miliónov kusov spomínaného herného zariadenia.

V súčasnosti sa predaje už nezanedbateľne spomaľujú a za posledných 12 mesiacov sa predalo „len“ 18 miliónov kusov konzoly, čo je o tri milióny menej ako spoločnosť očakávala. Novým impulzom ale môže byť nedávno vydaná hra Tears of the Kingdom, ktorá prišla na trh len 12. mája 2023 a takmer hneď si zabezpečila jedny z najvyšších hodnotení v histórii hier.

Teda, ako treba dodať, predtým než ju veľká časť hráčskej komunity trochu skritizovala. Možno je to ale dané tým, že očakávania v prípade tohto titulu boli veľmi vysoké, v niektorých prípadoch možno až trochu nereálne.

V každom prípade je isté, že Nintendo Switch sa už blíži ku koncu svojho životného cyklu. Hovorí sa už o jej nástupkyni, ktorá by mohla mať názov Switch 2. Na trh by mohla prísť v tomto roku, alebo najneskôr v budúcom.

Zdroj: TweakTown.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.