Konečne sme sa dočkali!

Boli sme na predstavení Nokie v Prahe. Vieme, že tri Androidové Nokie s číslom 3, 5 a 6 plus „hlúpy telefón“ Nokia 3310, ste už na našom webe videli. Priniesli sme totiž informácie priamo z MWC v Barcelone.

Avšak to, že Nokia sa oficiálne ukázala už v Prahe, je dobrá predszvesť. Telefóny budú dostupné od polovice júna. Nokia 3310 je dostupná od zajtra.

Viac info: Nová Nokia 3310 aj smartfóny s Androidom prídu do predaja v júni. Poznáme ceny pre Slovensko

Nokia prichádza na trh globálne, pretože ich stratégia je ponúknuť nové telefóny čo najširšiemu spektru používateľov

Nokia 6 je už spustená na čínskom trhu. Cieli s týmto telefónom najmä na generáciu zvanú millenials. Firma chce prinášať ďalšie telefóny počas nasledujúcich 10 rokov a so spoločnosťou HMD majú zatiaľ na túto dobu uzavretý kontrakt.

Telefóny sa budú vyrábať vo fabrikách Foxconnu. Už minulý rok v lete sa zakladatelia HMD stretli s predstaviteľmi O2 a začali rokovať o spolupráci. Hoci teda vtedy značka HMD oficiálne neexistovala.

K Androidu sa konečne rozhodli prejsť aj vzhľadom na to, že je to operačný systém číslo 1 na svete. Je to slobodný systém, kde si ho každý môže prispôsobiť podľa svojich požiadaviek.

Nokia sa spolieha aj na bezpečnosť Androidu a fakt, že ako taký ide o rýchly systém. Aj preto hovorí o tom, že Nokia je Pure Android a nemá teda žiadnu nadstavbu ani iné doplnky. Každý si do systému doinštaluje, čo bude chcieť.

V Českej republike bude operátor O2 partnerom Nokie číslo 1. So slovenským zastúpením O2 sa počíta aj u nás.

Pre telekomunikačných operátorov je návrat Nokie atraktívny. Ľudia nezabudli na túto značku a mnohí sa ku nej vrátia z nostalgie a z dobrých spomienok na značku. Teraz je však na Nokii, aby chytila druhý dych a priniesla používateľom skutočne to, čo chcú

Nokia 3310 sa prvýkrát objavila koncom roka 2000 a celkovo sa jej predalo viac ako 126 mil. kusov.

V sieti O2 stále beží niekoľko desiatok tisíc a je aktívnych týchto telefónov.

Podľa zástupcov značky, chce Nokia zaujať kvalitou a spoľahlivosťou. V prípade feature phonu Nokia 3310 si to vieme predstaviť viac ako pri Androidoch. Tam je situáciách ťažšia tým, že ide o komplexný telefón. Bude teda závisieť nielen na kvalite spracovania a spoľahlivosti hardvéru. Tiež a to do značnej miery na spoľahlivostí Androidu, ktorý v sebe smartfóny Nokia budú mať.

Telefóny budú v predaji od júna. Pripomeňme ceny pre náš trh:

Nokia 3310 (2017) – 59 €
Nokia 3 – 149 €
Nokia 5 – 199 €
Nokia 6 – 249 €

Prečítajte si aj:

MWC: Predstavenie nových Nokia telefónov

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.