Ibaže by sa tak (opäť) nestalo.

Nedávne správy aj naznačovali, že spoločnosť pracuje na smartfóne s 200 Mpx fotoaparátom. Produktový manažér Nokie pritom odhalil, že spoločnosť plánuje uvedenie novej 5G vlajkovej lode „do 11. novembra“, pričom o dizajne a ďalších prednostiach tohto smartfónu nemáme žiadne informácie.

Dlho očakávaný nástupca Nokie 9 PureView (2019) by sa mal na trh dostať už túto jeseň, čo potvrdil produktový manažér spoločnosti Nokia pre Čínu. Aj keď manažér o pripravovanej vlajkovej lodi nič bližšie neprezradil, môžeme očakávať, že bude obsahovať vysokokvalitný fotoaparát s optikou ZEISS.

Na rozdiel od konkurencie spoločnosť HMD Global nevydala skutočný vlajkový telefón od roku 2019. Nokia 8.3 5G, ktorá bola uvedená minulý rok, je v súčasnosti najvýkonnejším telefónom spoločnosti. Dokonca ani Nokia 9 PureView nebola vlajkovou loďou v pravom zmysle slova (použil sa starší čipset Snapdragon 845). Namiesto vlajkového segmentu sa HMD Global od roku 2016 zameriava na cenovo dostupnejšie zariadenia a zariadenia strednej triedy.

Začiatkom tohto mesiaca sa začali šíriť správy, že budúca vlajková loď Nokie bude niesť označenie X60 Pro 5G a ako operačný systém bude využívať HarmonyOS od spoločnosti Huawei, čo samotný Huawei poprel.

Zdroj: AndroidCentral

Titulný obrázok: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Redmi Note 10 Pro: Video, ktoré vám o ňom povie, všetko podstatné

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.