Čoskoro by mohol doplniť portfólio tejto mladej značky.

Viaceré zdroje naznačujú, že Nothing okrem nástupcu modelu Phone (2) pracuje aj na telefóne strednej triedy, ktorý má mať označenie Phone (2a). Tento krok však nie je neočakávaný, keďže spoločnosť iba nedávno predstavila novú podznačku CMF by Nothing, v ktorej portfóliu sa nachádzajú lacné zariadenia s nápaditým dizajnom. Je tak prirodzené, že po úspechu dvoch telefónov Phone (1) a (2) spoločnosť pracuje aj na modeli, ktorý osloví ďalšiu skupinu používateľov.

Po prvých informáciách o modeli Phone (2a) sa tento telefón objavil aj v certifikačnej databáze, čo by mohlo naznačovať, že jeho uvedenie na trh nie je ďaleko. Telefón sa v databáze objavil pod modelovým číslom A142, čo taktiež naznačuje, že tento model nepatrí do kategórie, v ktorej sa nachádzajú prvé dva telefóny spoločnosti Nothing.

Pokým modely Phone (1) a (2) majú označenie A063 a A065, tak očakávaný Phone (2a) má označenie A142. Okrem týchto základných informácií na internet uniklo aj označenie batérie tohto telefónu, ktorá certifikáciou prešla pod modelovým číslom NT03.

V súvislosti so záhadným smartfónom spoločnosti Nothing sa objavila aj rozmazaná fotografia, na ktorej je údajný Nothing Phone (2a). Fotografia síce zobrazuje zadnú stranu zariadenia s priehľadným dizajnom a rozhraním Glyph, avšak tá je odlišná od aktuálneho Nothing Phone (2). Pri priamom porovnaní sa však rozhranie Glyph až nápadne podobá na rozhranie z modelu Nothing Phone (1). To by v prípade, že fotografia je pravá, mohlo naznačovať, že Nothing pri modeli (2a) zrecykluje dizajn svojho prvého telefónu a spojí ho s komponentami pre telefóny strednej triedy.

Nothing Phone 2aZdroj: Sanju Choudhary
Nothing Phone 2a

Túto teóriu však podkopáva neoficiálna informácia o uhlopriečke AMOLED displeja. Keďže tá má byť údajne až 6,7-palca, tak je málo pravdepodobné, že Nothing ako predlohu pre model (2a) použije práve svoj prvý smartfón. Skôr to vyzerá na kombináciu oboch doterajších modelov, z ktorých vznikne novinka s označením Nothing Phone (2a).

Ako táto zápletka nakoniec dopadne, pravdepodobne zistíme už čoskoro.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.