V súvislosti s nedávnym predstavením najnovšej generácie inteligentných hodiniek od Apple, bol 19. septembra oficiálne sprístupnený aj update na WatchOS 4. Aj keď je možné dostať ho do všetkých generácií Apple Watch, nie všetky funkcie si užijete na pôvodných hodinkách.

Nový softvér prinesie celý rad nových a užitočných funkcií. Jednou z najpraktickejších a najužitočnejších je novinka v podobe monitoringu pulzovej frekvencie používateľa počas celého dňa, to znamená aj v kľudovom režime. Po novom tak budete môcť sledovať aktuálne reakcie vášho zdravotného stavu aj počas sedenia v práci za počítačom, chôdze či akejkoľvek inej, bežne vykonávanej činnosti. Pokiaľ hodinky zaznamenajú nejakú anomáliu, okamžite vás na to upozornia.

Čo Apple na minulotýždňovej prezentácii nespomenul je, že originálne Apple Watch, predstavené v apríli 2015 nič podobné nedokážu napriek upgradu na WatchOS 4. S informáciou ako prvý prišiel renomovaný technologický portál 9to5Mac vo svojej recenzii nového operačného systému. V nadväznosti na to tento fakt to potvrdilo aj množstvo používateľov vo svojich príspevkoch na sociálnej sieti Twitter.

Prečo pôvodné Apple Watch túto funkcionalitu nepodporujú? Dôvodom sú technické parametre. Apple Watch Series 1, 2 aj 3 totiž disponujú výkonnejšími procesormi i väčšou kapacitou batérie ako pôvodné Apple Watch (Series 1 nie sú pôvodnou verziou, ako ich názov môže mýliť). Technickým minimom je totiž práve dvojjadrový čip S1P, ktorý v pôvodnej verzii chýba.

A čo vy? Aké funkcie využívate na svojich inteligentných hodinkách najčastejšie?

Zdroj: The Verge

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.

Mohlo by vast zaujímať:

Apple Watch merajú pulzovú frekvenciu i spálené kalórie najpresnejšie