Zmeny začnú platiť od 25. februára 2021.

Telekom oznámil, že zmení službu Magio GO, ktorá umožňuje sledovať televízne vysielanie cez internet a to bez ohľadu na jeho poskytovateľa. Televízia cez internet bude po novom koncipovaná ako plnohodnotná alternatíva k ostatným televíznym službám – cez IPTV alebo cez satelit.

V praxi to znamená, že Magio GO bude od 25. februára 2021 ponúkať väčšie množstvo TV kanálov a používatelia si budú môcť vybrať z viacerých variantov, či si aktivovať balík HBO. Služba však bude drahšia – na druhej strane ju budete môcť kombinovať v rámci Chytrého balíka s Magio Internetom a pevnou linkou pre výhodnejšiu cenu.

Vynovené Magio GO si budete môcť tiež priradiť do skupiny Magenta 1 a čerpať tak výhody, rovnako, ako je to teraz možné v prípade Magio TV na IPTV platforme či cez satelit. Súčasťou služby je aj naďalej 7-dňový TV archív pre viac ako 120 TV kanálov a služba Videopožičovňa.

Magio GO

Magio GO aplikácia je dostupná pre inteligentné televízory. V príprave je podpora pre ďalšie zariadenia

S Magio TV bude Magio GO aj naďalej zadarmo

Ceny a parametre jednotlivých variantov nového Magio GO uvádzame v prehľadnej tabuľke na konci článku. Služba bude aj naďalej dostupná ako bezplatný benefit pre používateľov Magio TV cez IPTV alebo cez satelit – v ich prípade bude možné využívať Magio GO na 1 zariadení.

Nové Magio GO prinesie zmenu z hľadiska počtu zariadení, na ktorých môžete službu využívať súčasne. V pôvodnej verzii ste mohli používať Magio GO na 4 zariadeniach súčasne, od 25. februára sa tento počet zníži na 2 zariadenia. Prístup pre tretie zariadenie si môžete dokúpiť za poplatok 2 eurá mesačne.

Z technického hľadiska sa nič nezmení. Magio GO bude aj naďalej fungovať na aktuálnej platforme 3.0, ktorú operátor uviedol na trh koncom roka 2019. Služba je dostupná pre inteligentné televízory Samsung a zariadenia s platformou Android TV, cez webové rozhranie a cez mobilné aplikácie pre Android a iOS.

Operátor takisto ponúka svoj Magio GO TV BOX na prenájom za 2,99 eur mesačne a pre sledovanie Magio GO televízie odporúča prístup do internetu rýchlosťou minimálne 6 Mbps. Kvalitu obrazu si môžete zvoliť v troch úrovniach, pričom služba je technicky pripravená aj na video obsah v 4K rozlíšení.

Magio GO

Magio GO v novom dizajne na webe

Vynovené Magio GO v kocke:

SlužbaPočet TV kanálovPopis službyCena*
Magio GO XLViac ako 135 TV stanícZákladný balík vrátane HD staníc22,90 €
63 v HD6 programových balíkov
1 Extra balík L
1 Extra balík XL
Exkluzívna detská Ťuki TV
Pre 2 zariadenia
Magio GO LViac ako 95 TV stanícZákladný balík vrátane HD staníc17,90 €
51 v HD6 programových balíkov
1 Extra balík L
Exkluzívna detská Ťuki TV
Pre 2 zariadenia
Magio GO MViac ako 60 TV stanícZákladný balík vrátane HD staníc12,90 €
29 v HD3 programové balíky
podľa vlastného výberu
Pre 2 zariadenia
Magio GO k Magio TV a Magio SATViac ako 135 TV stanícKopíruje raster hlavnejBezplatne k pevnej TV službe
63 v HDslužby Magio TV alebo Magio SAT
Pre 1 zariadenie

* Cena je akciová na 24 mesiacov

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Magio GO 3.0: Otestovali sme novú generáciu mobilnej televízie od Telekomu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit