Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Novinkou v portfóliu spoločnosti Axis Communications je päť malých diskrétnych sieťových PTZ kamier radu AXIS M50, ktoré ponúkajú špičkovú kvalitu videa, zvukovú aj obrazovú analytiku a konektivitu so Z-Wave Plus zariadeniami. Sú ideálne aj pre menšie inštalácie, pretože ponúkajú cenovo dostupný spôsob, ako vidieť celkový obraz i všetky dôležité detaily.

Multisenzorová AXIS M5000-G PTZ obsahuje tri 5MPx senzory a jednu HDTV 1080p PTZ kameru s 10× optickým zoomom. Navyše ponúka aj bezdrôtovú I/O konektivitu so zariadeniami Z-Wave Plus, čo jej umožňuje všetky informácie zo systému Z-Wave prenášať do VMS a aj do videostreamu.

Spoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, uvádza na trh nové kompaktné kamery série M50 umožňujúce otáčanie, náklon a zoom (PTZ). Kamera AXIS M5074 má ostrý a detailný obraz v HDTV 720p rozlíšení (1 MPx), kamery AXIS M5075 a AXIS M5075-G poskytujú 2MPx rozlíšenie HDTV 1080p. Všetky modely majú funkciu PTZ s 5-násobným optickým a 10-násobným digitálnym zoomom. Axis zároveň predstavil nové multisenzorové PTZ kamery AXIS M5000 PTZ a AXIS M5000-G PTZ. Tieto modely majú až tri snímače s rozlíšením 5 MPx (ponúkajú rozlíšenie 15 MPx), ktoré slúžia na celkový prehľad o situácii vo vnútorných priestoroch na ploche až 400 m2. Doplnené sú o jednu HDTV 1080p PTZ kameru s 10× optickým zoomom, ktorý umožňuje súčasne sledovať potrebné detaily.


Otočné kamery s veľkosti dlane

AXIS M50 je rad diskrétnych PTZ kamier veľkosti dlane (rozmery iba 130×63 mm), ktoré sú navrhnuté tak, aby diskrétne zapadli do akéhokoľvek prostredia. Sú preto ideálne pre menšie inštalácie, kde ponúkajú cenovo dostupný spôsob, ako vidieť celkový obraz a zároveň všetky dôležité detaily.

Modely AXIS M5075-G a AXIS M5000-G PTZ ponúkajú navyše bezdrôtovú I/O konektivitu so zariadeniami Z-Wave Plus, čo im umožňuje komunikovať až so šiestimi zariadeniami v systémovej zostave, napríklad pomocou príkazov na zapnutie/vypnutie. Navyše sú všetky informácie zo systému Z-Wave prenášané aj do VMS systému a môžu byť zobrazené vo videostreame ako prekrývajúca sa infografika.

Multisenzorové PTZ kamery zabezpečia prehľad aj detail zároveň

Cenovo dostupné kamery AXIS M5000 PTZ a AXIS M5000-G PTZ ponúkajú výhody troch fixných kamier a jednej PTZ kamery v zariadení s jedinou IP adresou a licenciou pre VMS alebo aplikácie. Všetky štyri obrazy dokáže kamera zobraziť na jednom monitore, takže je možné prechádzať z prehľadového na detailné zobrazenie jediným kliknutím. Vybavená je tiež funkciou automatického zaostrovania a svetelnou indikáciou, ktorá pomáha odrádzať od protispoločenského a zločinného správania – ideálne pre maloobchodné predajne a veľké vnútorné priestory.

Rýchla inštalácia, inteligentná analýza videa aj zvuku

Vďaka funkcii plug&play ponúkajú kamery radu M50 cenovo výhodný spôsob, ako zaistiť efektívnejšie a účinnejšie zabezpečenie. Všetky nové kamery sa dodávajú so zabudovanou analytikou, ktorá ich premení na senzory umožňujúce využívať inteligentné rozhodovanie o prevádzke alebo o alokácii zdrojov. Integrovaná analytika Axis Video Motion Detection 4 spustí napr. poplach pri detekcii pohybu vo vopred definovanej oblasti podľa vášho výberu alebo zobrazí upozornenie, keď zo záberu kamery naopak zmizne nejaký vopred označený objekt. Vďaka vstavanému mikrofónu je tiež možné využiť aj detekciu zvuku, ktorá môže pri prekročení konfigurovateľného prahu hlasitosti (napríklad aj s pomocou funkcie Detektor výkriku) spúšťať rôzne udalosti.

Nové kamery navyše ponúkajú oceňované technológie Axis, ako je napríklad Zipstream, ktorá znižuje nároky na šírku pásma a veľkosť úložiska o viac ako 50% bez kompromisov v kvalite obrazu. Obsahujú aj vstavané pokročilé funkcie kybernetickej bezpečnosti, ktoré pomáhajú zabrániť neoprávnenému prístupu a podporujú bezpečnosť celého systému.

Medzi kľúčové vlastnosti radu M50 patria:

  • PTZ s 5× optickým a 10× digitálnym priblížením
  • Automatické zaostrovanie a WDR
  • Zabudované analytické funkcie
  • Z-Wave pre smart domáce zariadenia (AXIS M5075-G a AXIS M5000-G)
  • Vstavané funkcie kybernetickej bezpečnosti

Medzi kľúčové vlastnosti modelov AXIS M5000 PTZ a AXIS M5000-G patria:

  • Celkový prehľad a zároveň priblíženie detailov
  • Pokrytie vnútorných priestorov až do 400 m2
  • 3 senzory s rozlíšením 5MPx každý pre celkový prehľad o situácii
  • 1 PTZ kamera s 10× optickým zoomom a rozlíšením HDTV 1080p
  • Z-Wave pre smart domáce zariadenia (model AXIS M5000-G)

Nové kamery Axis radu M50 sú k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov a siete partnerov spoločnosti Axis od apríla 2022.

Značky: