Špecifikácie nadchádzajúcej vlajkovej lode od Samsungu už nie sú prekvapením.

Technické detaily Samsungu Galaxy S23 Ultra, ktorý by mal byť predstavený zrejme vo februári budúceho roka, najnovšie potvrdila aj agentúra TENAA, čo je čínsky štátny telekomunikačný orgán pre certifikáciu.

Na svojej stránke zverejňuje rôzne certifikácie a výsledky testov, čím umožňuje v predstihu spoznať rôzne pripravované zariadenia. Medzi nimi je teraz Samsung Galaxy S23 Ultra s takmer kompletným špecifikáciami.

Budúci topmodel s kódovým označením SM-S9180 bude mať podľa TENAA rozmery 163,4 x 78,1 x 8,9 mm a vážiť 233 gramov. Podľa očakávania má zhruba rovnaké rozmery ako model S22 Ultra. Rozmery sa od súčasnej vlajkovej lode líšia len v desatinách milimetra a budúci model bude o zanedbateľných päť gramov ťažší.

Rovnaké rozmery má aj displej s veľkosťou 6,8 palca a rozlíšením 3088 x 1440 Mpx. Pomer strán displeja bude 19,3:9, teda opäť rovnako ako u S22 Ultra. Batéria má kapacitu špecifikovanú na 4 855 mAh, takže zrejme bude ako obvykle uvádzaná zaokrúhlene na 5 000 mAh. Znovu žiadna zmena.

Procesorové jadrá osemjadrového čipsetu by mali byť trojakej výkonnosti a tikať na 3,36 GHz, 2,8 GHz a 2,0 GHz. To sa zhoduje s vyššími taktovacími frekvenciami procesora Snapdragon 8 Gen 2 SM8550-AC, o ktorom sa hovorí, že bude celosvetovo poháňať rad Galaxy S23.

Zdroj: Smartprix.com/@OnLeaks
Galaxy S23 Plus

Doplnený bude 8 alebo 12 GB pamäte RAM a 256 GB/512 GB/1 TB vnútorným úložiskom. Je otázne, či už naozaj nepríde aj verzia s dnes už malým 128 GB vnútorným priestorom, alebo sa len v Číne nebude predávať a preto nie je uvedená medzi špecifikáciami.

Keď už hovoríme o veciach, ktoré sa do Číny nedostanú, nie je tu ani náznak údajnej podpory satelitnej komunikácie. Tá ale nie je dostupná ani v iPhone 14 predávanom v Číne, takže sa nedá očakávať, že by sa objavila v zozname TENAA.

Riešenie od Samsungu bude údajne využívať satelitnú sieť Iridium a bude dostupné na všeobecné použitie, vrátane posielania malých obrázkov.. To by bol rozdiel od Apple, ktorý sa spolieha na spoločnosť Globalstar a umožňuje posielať len textové správy, aj tie po výraznom skomprimovaní.

V zozname nie sú bližšie rozpísané fotoaparáty, okrem toho, že zadný fotoaparát bude mať päť objektívov a jeden z nich by mal disponovať 10-násobným optickým zoomom (rovnako ako u S21 Ultra a S22 Ultra).

Už z predchádzajúcich únikov ale vieme, že hlavný snímač by mal mať rozlíšenie 200 Mpx, teda takmer dvojnásobne oproti 104 Mpx v posledných troch generáciách. Chýbať nebude ani ďalší trojnásobný teleobjektív, pričom celkovo by sa mal zadný fotoaparát vyznačovať lepšou kvalitou obrazu.

K miernej zmene dôjde aj v oblasti natáčania videa, kde pri 8K videu stúpne fps z 24 na 30 snímok za sekundu.

Zdroje: Zd.taf.org.cn, Myfixguide.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.