Už na prvý pohľad je dizajn nového Messengera výrazne čistejší.

Messenger sa celé roky zväčšoval a zväčšoval. Dnes je z neho robustná aplikácia, ktorá obsahuje desiatky funkcií, často používaných už len minimom používateľov. Tie sa spoločnosť teraz rozhodla odstrániť, prípadne niektoré zlúčila dokopy a uložila ich na nové miesto. Úplne nový Messenger tak ponúka jednoduchý a čistý vzhľad. Veď posúďte sami. 

Facebook sa rozhodol ponechať v novom Messengeri iba tri karty, no zároveň výrazne zjednodušil prístup k najpoužívanejším funkciám. Hneď po spustení tak používateľ nájde kartu Čety, Ľudia a Objaviť. Posledná menovaná sa snaží prepojiť používateľov s ich obľúbenými spoločnosťami, no ponúkne im aj prístup k okamžitým hrám. 

Posielanie fotiek či videí je v súčasnom Messengeri záležitosťou niekoľkých ťuknutí. Vzhľadom na popularitu posielania fotiek, sa však spoločnosť rozhodla počet ťuknutí ešte viac zredukovať. Najpoužívanejšie funkcie musia byť tak dostupné s čo najmenším počtom úkonov.

Neoddeliteľnou súčasťou nového Messengera ostávajú naďalej aj Stories alebo na Slovensku známe, aj ako Príbehy. Tie podľa posledných údajov spoločnosti využíva viac ako 300 miliónov používateľov denne.

Skvelou správou je aj prítomnosť tmavého režimu, ktorý pomôže šetriť oči, najmä vo večerných hodinách. Tmavý režim patrí medzi najočakávanejšie funkcie nového Messengeru. Ten by mal byť dostupný pre všetkých používateľov v najbližších dňoch až týždňoch.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Messenger Lite prichádza pre iOS. Dostupný je zatiaľ len v Turecku