Android 13 s nadstavbou MagicOS 7.1 prináša väčšie zabezpečenie a plynulé prepojenie medzi rôznymi zariadeniami a operačnými systémami.

Globálne verzie vlajkových lodí Honor Magic5, Magic5 Pro a Magic Vs, ktoré boli predstavené na MWC 2023 v Barcelone, obsahujú operačný systém Android 13 s nadstavbou MagicOS 7.1. V najbližšej dobe bude aktualizácia na najnovšiu verziu dostupná aj pre ďalšie telefóny tejto značky.

Z predošlej generácie sa dočká aktualizácie z Androidu 11 na Android 13 model Honor Magic4 Lite. Z Androidu 12 dostane aktualizáciu Magic4 Pro. Na aktualizáciu sa môžu tešiť aj používatelia smartfónov Honor 70, Honor 50, Honor 50 Lite, Honor X7 a Honor X8.

Zoznam telefónov Honor, ktoré dostanú aktualizáciu na Android 13:

ModelUpdate
Honor Magic5 ProAndroid 13
Honor Magic5Android 13
Honor Magic VsAndroid 13
Honor Magic4 ProUpdate z Android 12 na Android 13
Honor Magic4 LiteUpdate z Android 11 na Android 13
Honor 70Update z Android 12 na Android 13
Honor 50Update z Android 12 na Android 13
Honor 50 LiteUpdate z Android 11 na Android 13
Honor X8Update z Android 11 na Android 13
Honor X7Update z Android 11 na Android 13

Nadstavba Honor MagicOS 7.1: Väčšie zabezpečenie a prepojenie s ďalšími zariadeniami

Nadstavba MagicOS 7.1 je založená na systéme Android 13 a prináša prívetivejšie používateľské prostredie s cieľom zjednodušiť používanie nielen samotných smartfónov, ale aj celého ekosystému zariadení Honor – od notebookov, tabletov až po inteligentné hodinky a fitness náramky. Používatelia môžu „swajpnutím“ troch prstov presúvať súbory medzi jednotlivými zariadeniami. Takisto je možné pohodlne prijímať hovory priamo v počítači.

MagicOS 7.1 kladie podľa slov výrobcu dôraz na bezpečnosť dát používateľov. Technológia MagicGuard zahŕňa tri vrstvy zabezpečenia súkromia: v čipe, v operačnom systéme aj v aplikáciách. Pokročilé zabezpečenie beží na poslednej verzii duálneho TEE systému zabezpečenia vyvinutého spoločne so spoločnosťou Qualcomm. Nové rozhranie MagicOS 7.1 tak prináša šifrovanie citlivých dát už na úrovni hardvéru.

Vylepšenia sa dočká aj výkon smartfónov a to vďaka zlepšenej optimalizácii nadstavby MagicOS 7.1. Technológia Turbo X (OS Turbo X, GPU Turbo X a Link Turbo X) umožní rýchlejšie spúšťanie aplikácií, optimalizáciu grafiky a prepojenie medzi zariadeniami.

MagicOS 7.1 obsahuje aj ďalšie zlepšenia, ktoré sú súčasťou systému Android 13 – viac si o nich môžete prečítať v samostatnom článku.

Zdroj: Honor

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit