Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový My Cloud® EX2 Ultra prináša vysoký výkon s kapacitou až 12 TB

Spoločnosť Western Digital oznámila vylepšenie produktovej rady My Cloud. Nové úložisko typu NAS My Cloud EX2 Ultra sa vyznačuje vysokým výkonom a dvomi pozíciami pre interné disky.

My Cloud EX2 Ultra je od základu navrhnutý pre kreatívnych profesionálov a profesionálnych používateľov, ktorí vyžadujú automatickú synchronizáciu digitálneho obsahu z rôznych počítačov, ľahké zdieľanie dokumentov a zložiek a viacnásobnú zálohu dát, tak aby bolo ľahké vytvoriť jedinečnú, vlastnú knižnicu digitálnych súborov.

LRwdfMyCloud_EX2Ultra right_nowat

„Vieme, že používatelia produktov rady My Cloud, hlavne kreatívni profesionáli, vyžadujú ucelené riešenia. Ich požiadavky na ukladaciu kapacitu neustále rastú a navyše taktiež súčasne vyžadujú veľkú streamovaciu kapacitu,” hovorí Jim Welsh, výkonný viceprezident spoločnosti WD pre značkové výrobky a dodáva: „Prostredníctvom My Cloud EX 2 Ultra môžu teraz kreatívni profesionáli kombinovať vysoký výkon s optimalizáciou multitaskingu a ochranu dát. Naše nové NAS úložisko im zjednoduší workflow a poskytne pokojný spánok s dátami v bezpečí.”

LRwdfMyCloud_EX2Ultra open_nowat

My Cloud EX2 Ultra bol vylepšený o výkonný duálny procesor 1,3 GHz, ktorý zabezpečuje vysokú rýchlosť a plynulosť prenosu dát i v prípade streamovania videozáznamu. Požívatelia taktiež môžu využiť vyrovnávaciu pamäť DDR3 s kapacitou 1 GB, ktorá zabezpečuje ľahký multitasking a posilňuje výkon aplikácií pre streamovanie HD médií, signálu z bezpečnostných kamier a ďalších aplikácií. Niekoľko ovládacích prvkov pre zariadenie a bezpečnosť dát dovoľuje používateľom, aby si vybrali uprednostňovaný spôsob usporiadania a zálohovania svojich filmov, videozáznamov, fotografií, hudobných a ďalších multimediálnych súborov. Dva disky v zariadení je možné nastaviť do režimov RAID 0, RAID 1; JBOD a spanning. Dáta je možné ďalej zálohovať spôsobom NAS – NAS, cez USB, do vzdialených cloudových úložísk alebo cez LAN/WAN. My Cloud EX2 Ultra je dodávaný s prednastavením RAID 1, ktorý chráni dáta od prvého zapnutia. Nastavenie je možné ľahko zmeniť do iných požadovaných módov pre ochranu a zálohovanie dát.

LRwdfMyCloud_EX2Ultra_nowat

Vysoká kapacita a dokonalá spoľahlivosť

My Cloud EX2 Ultra je dodávaný v kapacitách až 12 TB a je možné zakúpiť i jednotku bez diskov. Navyše môžu používatelia pripojiť k tomuto úložisku kompatibilný externý disk USB 3.0 k rozširujúcim portom USB, a okamžite tak rozšíriť kapacitu celého systému. My Cloud EX2 Ultra je dodávaný s diskami WD Red® , ktoré získali mnoho ocenení a sú špeciálne určené pre prostredie NAS poskytujúce nepretržitú prevádzku 24×7. Interné disky WD Red využívajú technológiu NASware™ 3.0, ktorá vylepšuje spoľahlivosť diskov a minimalizuje poškodenie uložených dát v prípade výpadku alebo prerušenia napájania.

Ľahké zdieľanie a prístup odkiaľkoľvek

Zdieľanie dát a súborov je ľahké. Používateľ môže odoslať individualizovaný, súkromný odkaz, ktorý umožní príjemcovi prístup k vybraným zložkám na úložisku My Cloud EX2 Ultra. Či už fotíte vonku, či spracovávate video doma, ukladajte svoju prácu vo vysokom rozlíšení a zdieľajte výsledky práce po celej sieti. Ide to ľahko a rýchlo. My Cloud EX2 Ultra má jednoduché intuitívne používateľské rozhranie. Používateľské účty môžu byť vytvorené ľahko, nastavenie  vykonané jednoducho, a jednoduché je taktiež monitorovanie ukládaných dát. Internetové rozhranie pre prístup MyCloud.com a mobilná aplikácia My Cloud mobile apps umožňujú prístup k dátam a ich ukladaniu z akýchkoľvek zariadení pripojených k internetu. Aplikácia WD Sync™ automaticky synchronizuje súbory a zložky zo všetkých pripojených počítačov a zariadení rady My Cloud s istotou, že obsah je aktualizovaný a prístupný zo všetkých zariadení.

Vylepšené funkcie

My Cloud EX2 Ultra zahŕňa možnosti pre pokročilú správu dát vrátane integrovaného serveru, serveru FTP a WebDAV, zálohovacieho serveru a serveru typu P2P pre sťahovanie dát a podporuje službu Microsoft Active Directory. Naviac používatelia môžu sťahovať a spustiť aplikácie tretích strán ako napríklad Plex®, Milestone Arcus™ surveillance, aMule, Icecast, Joomla!®, Anti-Virus Essentials, WordPress®, SqueezeCenter, a mnoho ďalších. Používatelia môžu taktiež plynule streamovať video, fotografie alebo hudbu do ktoréhokoľvek multimediálneho zariadenia s certifikáciou DLNA®/UPnP®, ako sú napríklad herné konzoly alebo smart televízory. Pomocou serverových ovládačov Twonky 7.2 , DLNA-certifikovaného média serveru, a podpory iTunes® je streamovanie veľkých súborov videa a hudby ľahké.

Cena a dostupnosť

My Cloud EX2 Ultra je dostupný prostredníctvom vybraných predajcov a distribútorov a taktiež prostredníctvom internetového obchodu wdstore.com.  Doporučená koncová cena je 241 EUR pre zariadenie bez interných diskov, 411 EUR pre kapacitu 4 TB, 580 EUR pre kapacitu 8 TB a 979 EUR pre kapacitu 12 TB. Aplikácia WD My Cloud mobile app je dostupná zadarmo na Apple App StoreSM a Google PlayTM. Na úložisko My Cloud EX2 Ultra je poskytovaná 2ročná obmedzená záruka v prípade verzie bez diskov, 3ročná na predkonfigurované zariadenia.

Kompatibilita

Úložisko NAS My Cloud EX2 Ultra je kompatibilné sa systémami  Windows® 10, Windows 8, Windows Vista®, OS X® El Capitan™, Yosemite™, Mavericks™, Mountain Lion™ a taktiež so zariadeniami  DLNA®/UPnP®.