Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Z vianočných stromčekov opadlo posledné ihličie a s ním skončilo aj obdobie Vianoc.

Koniec však nehlásia povianočné výpredaje. Tie odštartovali tesne po Štedrom dni a trvajú stále. Slováci dokonca vo výpredajoch utrácajú podobne ako pred sviatkami. S nákupom vianočných darčekov počkali na akciové ceny.

Väčšina obchodníkov ohlásila zľavy hneď po Štedrom dni. Mnohí by si možno mysleli, že ľudia majú plné zuby nakupovania a obchody sú napriek obrovitánskym nápisom, ktoré hlásajú kde-tu až 90 percentné akcie, prázdne. Opak je však pravdou. Okrem kamenných predajní sa však nákupy Vianocami neskončili ani v internetových predajniach.

Viacerí si počkali na zľavy

V predvianočnom období utrácali Slováci napríklad za jeden nákup v e-shope Hej.sk v priemere 189€. Takmer podobné čísla dosahuje hodnota nákupného košíka zákazníkov aj v povianočnom období. ,,Priemerná hodnota jednej objednávky je po Vianociach 181€,“ prezrádza Vladimír Sušil, riaditeľ Hej.sk. Dodáva, že obdobie tesne po sviatkoch je každoročne silný a zákazníci javia záujem o výpredaje. V uplynulých rokoch si Slováci počkali na povianočné výpredaje najmä s nákupom televízorov, smartfónov či veľkých domácich spotrebičov. Aký je trend tento rok?

Top desať produktov, ktoré sa míňajú počas povianočných výpredajov na Hej.sk:

  1. Kuchynské roboty
  2. Televízory
  3. Smartfóny
  4. Vysávače
  5. Práčky
  6. Notebooky
  7. Espressa
  8. Sušičky
  9. Chladničky
  10. Umývačky riadu

Po Vianociach sa teda zo skladov najviac míňajú spotrebiče určené do domácnosti. Ľudia na ne míňajú peniaze, ktoré si našli pod stromčekom. Mnohé rodiny si zase dali záväzok, že povianočné zľavy využijú na to, aby urobili radosť všetkým členom domácnosti.

Anketa: Čo nakupujete v povianočnom období za výpredajové ceny?

Petra (29), Košice – Keďže sa nám tento rok narodil synček, pod stromčekom sme si od mnohých členov rodiny našli obálku s peniazmi. Tak sme sa rozhodli, že ich minieme na niečo užitočné a investovali sme ich do sušičky na bielizeň. Máme z nej všetci radosť, a to najmä v chladných dňoch, kedy sa nemusím trápiť s nevyschnutou bielizňou.

Zuzana (47), Lučenec – Už je to v poradí asi piaty rok, kedy si pod stromčekom nenájdem žiadny darček, len obálku. Členovia mojej rodiny vedia, že mám oči pre výpredaje a nenechám si ujsť ani tie povianočné. Preto si Vianoce urobím vždy dodatočne. A kto iný by mal lepšie vedieť, čo potrebujem, než ja sama?

Róbert (37), Bratislava – Tento rok som sa s priateľkou dohodol, že si vianočný darček dáme až po Vianociach. Vyhliadol som si pre ňu nový smartfón a ona pre mňa inteligentné hodinky, a tak sme si povedali, že počkáme na zľavy, aby sme čo-to ušetrili.

 

Značky: