Na Twitteri sa objavila fotka zvláštneho Xbox ovládača, ktorý je podľa všetkého určený pre ľudí s postihnutiami. Zatiaľ nebol oficiálne predstavený.

Používateľ Twitteru h0x0d, ktorý je relatívne známy zverejňovaním ešte nevydaných produktov, uverejnil na svojom účte fotku nového zvláštneho ovládača pre Xbox. Je zrejmé, že Microsoft ovládač plánoval predstaviť už onedlho na výstave E3.

Nie je úplne jasné, ako bude ovládač fungovať, ale máme niekoľko domnienok. Na vrchnej strane sú všetky funkcie Xbox ovládača a vyzerá, že označenia sú ľahko hmatateľné – vhodné pre ľudí so slabším zrakom. Dve obrovské tlačidlá A a B sú pravdepodobne programovateľné. Pri D-pade vidno 3 LED diódy, ktoré by mohli symbolizovať tri rôzne programovateľné režimy ovládača – vhodné pre hranie viacerých hier. Na ľavej strane sa nachádza USB port a audio jack.

Budeme si musieť počkať na oficiálne predstavenie a demonštráciu funkcií tohoto netradičného ovládača, aby sme si vedeli dobre predstaviť ako to celé vlastne funguje. Nepochybujeme, že Microsoft investoval veľa času a prostriedkov do vývoja tohto príslušenstva, aby vyšiel v ústrety hráčom, ktorým tradičný gamepad nevyhovuje.

Zdroj: Windows Central, Twitter

Prečítajte si aj:

Xbox One alebo PlayStation 4: Ktorú konzolu si vybrať?

Značky: