Do predstavenia série ostáva ešte pomerne veľa času.

Spoločnosť už predstavila vzhľad a výbavu tohto nového herného zariadenia. Dokonca boli predstavené aj hry, ktoré sú plne optimalizované pre túto konzolu. Portál GizChina informuje, že všetky tieto herné tituly dosahujú rozlíšenie až 4K pri 120fps, DirectStorage, light-tracking a a rýchlejšie načítanie. Jedinou podstatnou informáciou, ktorú nepoznáme, však zostáva predajná cena. 

Microsoft Xbox Series X

Microsoft Xbox Series X, Zdroj: GizChina

Pokiaľ ide o ceny, tak k nim zatiaľ neexistuje žiadny dôveryhodný zdroj. Analytici v podstate špekulujú o cene tejto konzoly aj vzhľadom na dostupnú konkurenciu na trhu, hardvér a cenu predchádzajúceho modelu.

Podľa predpovede analytika Michaela Pachtera môže byť cena konzoly Xbox Series X nižšia ako sú očakávania. Cena sa môže dokonca pohybovať na úrovni okolo 400 dolárov. Toto je ďalšia veľmi „otvorená“ predpoveď, ktorá by však mohla byť ďaleko od skutočnej ceny. 

Microsoft Xbox Series X

Microsoft Xbox Series X, Zdroj: GizChina

Hoci väčšina ľudí si myslí, že maloobchodná cena modelov Xbox X a PlayStation 5 sa môže pohybovať v rozmedzí medzi 500 až 600 dolárov, Pachter má dôvody sa domnievať, že Microsoft môže byť pri tomto modeli pripravený aj na značnú finančnú stratu a spoločnosti Sony tak môže pripraviť neľahkú situáciu. Cenu „PS5-ky“ môže nový Xbox podliezť až o 100 dolárov.

Predstaviteľ spoločnosti Microsoft nedávno uviedol, že cena konzoly Xbox Series X bude flexibilná a bude vychádzať z aktuálnej situácie na trhu. To by mohlo naznačovať, že spoločnosť Microsoft má pre Xbox Series X pripravenú cenu, ktorá môže v konečnom dôsledku skutočne prekvapiť.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

PlayStation 5 a Xbox Series X: Toto sú oficiálne technické špecifikácie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.