Plex je služba, určená na jednoduché streamovanie multimediálneho obsahu.

NVIDIA neustále vylepšuje svoj multimediálny set-top box SHIELD Android TV. Ten sa bude oficiálne predávať aj na Slovensku, od 20. júna. Exkluzívnym predajcom bude Alza, informácie o cenách nájdete v samostatnom článku. Výrobca takisto oznámil dostupnosť aktualizácie na verziu 3.2, ktorá bude k dispozícii koncom tohto mesiaca.

NVIDIA zariadenie SHIELD Android TV neustále vylepšuje

NVIDIA zariadenie SHIELD Android TV neustále vylepšuje

Aktualizácia prinesie podporu technológie HDR (zobrazené farby sú jasnejšie a detailnejšie) pre filmy, seriály a hry. Z hľadiska videa budete môcť sledovať HDR obsah najskôr na Netflixe. K dispozícii bude seriál Marco Polo, ďalší HDR obsah pribudne do konca roka. Je však potrebné, aby túto technológiu podporoval aj samotný televízor. Čo sa hier týka, majitelia grafických kariet s architektúrou Pascal (GeForce GTX 1070 a 1080) si budú môcť zo svojho počítača streamovať do SHIELDu kompatibilné hry a užiť si ich aj v HDR režime.

SHIELD tak získa ďalšie prvenstvo – išlo o prvé zariadenie s podporou streamovania v 4K a aktuálne ide o jediné zariadenie s podporou streamovania Netflixu v HDR a videí z YouTube v rozlíšení 4K pri 60 fps. NVIDIA takisto oznámila podporu zvukového štandardu Dolby Atmos pre vybrané aplikácie a viacero nových hier pre SHIELD. Tie prídu na trh v blízkej budúcnosti.

Zoznam hier, ktoré sú optimalizované pre SHIELD sa utešene rozrastá. Čoskoro ich bude viac ako 300, pribúdajú aj AAA tituly

Zoznam hier, ktoré sú optimalizované pre SHIELD sa utešene rozrastá. Čoskoro ich bude viac ako 300, vrátane hier v službe GeForce NOW

Hlavnou novinkou aktualizácie na verziu 3.2 však bude funkcia, ktorá spraví zo set-top boxu plnohodnotný server pre službu Plex. Toto je výborná vlastnosť, pretože doteraz bolo možné použiť ako Plex server iba počítač alebo NAS server. Máme na mysli plnohodnotný server, ktorý dokáže v prípade potreby transkódovať video v reálnom čase.

NVIDIA SHIELD však môže v režime spánku bežať neustále s nízkou spotrebou niekoľko wattov a umožňovať stály prístup k vašim multimédiám doma aj na diaľku cez internet. Pokiaľ službu Plex nepoznáte, odporúčame navštíviť oficiálny web. Je to výborné softvérové multimediálne riešenie do domácnosti. Funkciu využijete aj v prípade základného 16 GB SHIELD TV modelu – stačí pripojiť externé úložisko.

shield_tv_transcode_plex

SHIELD Android TV plánujeme vo funkcii Plex servera otestovať. Poznatky prinesieme v samostatnom článku po vydaní aktualizácie.

Hlavné funkcie SHIELD Android TV

4 hlavné funkcie SHIELD Android TV

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: NVIDIA SHIELD Android TV prichádza oficiálne na Slovensko

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit