O pripravovanom Note10 Lite sme mohli počuť už pred pár dňami.

Kórejská spoločnosť pripravuje Lite prírastky oboch svojich vlajkových modelových radov Galaxy S10 a Note10. Zatiaľ čo model Note10 Lite je stále pomerne veľkou neznámou, o Lite smartfóne série S10 poznáme oveľa viac detailov. Prvé informácie o tomto smartfóne sa začali šíriť už začiatkom tohto roka.

Portál Sammobile informuje, že Samsung Galaxy S10 Lite môže byť v podstate iba “prezlečený” zatiaľ nepredstavený smartfón s označením Galaxy A91. Model bude k dispozícii v bielej, čiernej a modrej farbe. Budú to tzv. Prism farby rovnako ako pri sérii S10, ktoré sú na rozdiel od Aura farieb z Galaxy Note10 menej výrazné.

Zdroje uvádzajú, že model S10 Lite v podstate zopakuje to, čo sme pri Galaxy A91 mohli počuť už dávnejšie. O poriadnu dávku výkonu sa postará Snapdragon 855 v kombinácii pamätí 8 / 128 GB. Batéria bude mať úctyhodných 4 500 mAh s rýchlym až 45 W nabíjaním. Zostava kamier by mala dostať 48 Mpx hlavný fotoaparát, 12 Mpx ultraširokouhlý a 5 Mpx senzor na snímanie hĺbky. Predný fotoaparát by mal dosahovať až 32 Mpx rozlíšenie.

Displej s uhlopriečkou 6,7-palca by mal ponúkať FullHD+ rozlíšenie a Super AMOLED technológiu. V konečnom dôsledku to znamená, že panel bude dokonca ešte väčší ako v prípade Galaxy S10+ (6,4-palca). Bude teda rovnako veľký ako pri Galaxy S10 5G (6,7-palca). 

S parametrami, ktoré dostane “odľahčená” verzia Galaxy S10, bude pridanie slova Lite do názvu vyznievať prinajmenšom zvláštne. Nechajme sa prekvapiť, čo nám nakoniec spoločnosť Samsung predstaví.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 5: Malý veľký telefón (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.