Od piatku bežia Olympijské hry a veľká časť sveta žije športom. Tí, ktorí nie sú v Riu si môžu pozrieť televízne prenosy, videá alebo fotografie. A tie musia vyzerať skvele. Agentúry AP, Reuters a Getty Images fotografujú fotoaparátmi značky Canon a táto firma si v tomto brazílskom meste zriadila mamutí servis. Je to najväčšie servisné stredisko Canon na svete a funguje 24 hodín denne.

CanonServisOH

Súčasťou servisu je výborne vybavený sklad, ako vidíte na obrázkoch, na regáloch je technika za desať-tisíce Eur: fotoaparáty, objektívy a príslušenstvo. Fotografi majú k dispozícii 1600 objektívov, v servise pracuje 78 technikov, ktorí sa starajú o opravy a údržbu techniky.

CanonServisOH_nowat

Stredisko tiež poskytuje prenájom techniky a záujem fotografov je obrovský, hlavne o objektívy.

CanonServisOH2

Najžiadanejším fotoaparátom na tejto olympiáde je najnovší Canon EOS-1D X Mark II, ktorý zvládne vyfotiť až 14 snímok za sekundu a v tejto rýchlosti fotí celých 12 sekúnd (s rýchlou pamäťovou kartou). Je to teda ideálny fotoaparát na športové udalosti. Tento fotoaparát napr. pri šprinte na 100 metrov urobí pri trvalo potlačenej spúšti 134 fotografií (počas 9,58 sekundy, čo je súčasný svetový rekord na 100 metrov).

CanonEOS1DXMarkII_nowat

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.