Zdá sa, že hlavné zmeny sa udejú v oblasti fotoaparátov.

OnePlus 12 má byť najnovším prírastkom spoločnosti v segmente vlajkových lodí. Pred pár týždňami sa síce na internete objavili rendery tohto telefónu, avšak vďaka portálu MySmartPrice sa teraz môžeme pozrieť na celkom nový dizajn zadnej steny OnePlus 12, ktorý je zároveň aj takou malou záhadou.

Predchádzajúce obrázky naznačili že OnePlus sa bude aj pri novej vlajkovej lodi držať osvedčeného dizajnu, ktorý odštartoval model OnePlus 11. Teraz sa však na základe novej sérii renderov dozvedáme, že k malým zmenám predsalen príde. Doterajšie fámy tvrdili, že telefón dostane 3 fotoaparáty, ktoré budú sústredené na zadnej strane. Hoci ku zmene počtu objektívov vraj nedošlo, tak je vidieť, že dizajn zostavy fotoaparátov je mierne odlišný.

OnePlus 12 nové renderyZdroj: MySmartPrice
OnePlus 12 nové rendery

Nateraz však nie je jasné, prečo sa na nových renderoch pri zostave fotoaparátov nachádzajú až štyri kruhy namiesto troch. Na nových obrázkoch sa premiestnilo aj logo Hasselblad, ktoré sa udomácnilo na ľavej strane. Zdroj leaku dodáva, že nové rendery vychádzajú z obrázkov predprodukčného zariadenia OnePlus 12. Už skôr sa však predpokladalo, že OnePlus 12 dostane 50 Mpx hlavný a 50 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát, vrátane 64 Mpx fotoaparátu s periskopom a 3× priblížením. K tejto zostave sa vraj pripojí aj 32 Mpx selfie fotoaparát.

OnePlus 12 bude vybavený 6,7-palcovým LTPO AMOLED displejom so 120 Hz obnovovacou frekvenciou, v ktorom bude zabudovaná čítačka odtlačkov prstov. Batéria bude mať kapacitu 5 000 mAh, pričom by ju malo byť možné nabíjať 120 W káblovým a 50 W bezdrôtovým nabíjaním.

Čo sa však týka termínu uvedenia, tak sa predpokladá, že OnePlus 12 bude predstavený najskôr koncom tohto roka v Číne, a až začiatkom roka 2024 sa dostane na globálny trh. Vo výbave tejto vlajkovej lode nebude samozrejme chýbať Snapdragon 8 Gen 3, 16 GB RAM a 256 GB úložisko, vrátane systému OxygenOS 14 / Android 14.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.