Až na niekoľko detailov pôjde o identické modely.

OnePlus 12 je aktuálne jeden z najlepších Android telefónov. Už nejaký čas sa však na internete objavujú fámy o nástupcovi, modeli OnePlus 13, ktorého príchod sa očakáva začiatkom decembra, hoci niektoré úniky pracujú aj s možnosťou skoršieho uvedenia na trh. V súvislosti s pripravovaným OnePlus 13 sa objavuje stále viac zaujímavých informácií. Tento model by mohol byť zároveň jedným z prvých, ktorý do svojej výbavy dostane čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 4. Okrem toho, že OnePlus 13 bude poriadne výkonný, a vybavený kvalitným kamerovým systémom, bolo iba nedávno zverejnené, že bude mať jeden z najvyšších IP ratingov na úrovni IP69.

Nedávne úniky zároveň naznačili, že OnePlus 13 dostane extrémne veľkú batériu s kapacitou 6 100 mAh alebo 6 200 mAh, vďaka čomu bude dosahovať veľmi dlhú výdrž na jedno nabitie. Rovnako zaujímavou správou je aj tá, ktorú zverejnil portál PhoneArena. Ten najnovšie informuje o displeji OnePlus 13, ktorý je údajne rovnaký ako ten, ktorý bude použitý v “exotickomOppo Find X8 Ultra.

OnePlus 12: Takto vyzerá nová vlajková loďZdroj: OnePlus
OnePlus 12

To však nie je vôbec prekvapujúce, keďže OnePlus je dcérskou spoločnosťou Oppo a zdieľajú spoločný vývoj a technológie. Rovnaký scenár sa udial už pri modeloch OnePlus 12 a Oppo Find X7 Ultra. Tieto dva telefóny takisto zdieľajú rovnaké 6,8-palcové AMOLED displeje s rozlíšením 3168 × 1440 pixelov a 120 Hz obnovovacou frekvenciou.

Aktuálne správy naznačujú, že Oppo Find X8 Ultra bude vybavený mierne zakriveným OLED LTPO displejom s uhlopriečkou na úrovni 6,8 palca. V tomto prípade zostane zachované rozlíšenie 3168 × 1440 pixelov, pričom sa hovorí, že tieto displeje vyrobí spoločnosť BOE, ktorá v segmente displejov patrí k špičke na trhu. Je preto vysoko pravdepodobné, že tento displej sa nedostane iba do modelu Oppo Find X8 Ultra, ale objaví sa aj v pripravovanom vlajkovom modeli spoločnosti OnePlus.

Aj keď by sa mohlo zdať, že Oppo Find X8 Ultra a OnePlus 13 budú zdieľať veľa spoločného hardvéru, tak prvý z týchto telefónov bude viac zameraný na fotografiu, pričom ani Oneplus 13 na tom nebude vôbec zle.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.