CEO spoločnosti Pete Lau sľubuje unikátny displej, ktorý „budete musieť vidieť na vlastné oči, aby ste uverili

Generálny riaditeľ čínskeho výrobcu smartfónov v exkluzívnom rozhovore pre technologický portál The Verge potvrdil niektoré dohady a naznačil, čo môžeme od chystanej vlajkovej lode očakávať. Jednou zo zaujímavých strategických zmien je fakt, že OnePlus nepredstaví iba jeden top model, ale hneď dva. Pôjde o smartfóny s modelovým označením OnePlus 7, respektíve OnePlus 7 Pro.

Práve Pro verzia bude parametrovo nadupanejšia a technologicky inovatívnejšia, no zároveň sa povráva, že jej cenovka sa nebude pohybovať ďaleko od vlajkových lodí najväčších konkurentov ako Samsung Galaxy S10, Huawei P30 Pro či iPhone Xs. Ostáva len veriť, že sa táto prognóza nepotvrdí a OnePlus zostane aj naďalej výrobcom, ktorý dokáže používateľom ponúknuť špičkový smartfón za výrazne lepších cenových podmienok, ako jeho etablovanejší konkurenti.

Takto by mali vyzerať OnePlus 7 a OnePlus 7 Pro (Zdroj: Engadget)

Čím nás bude chcieť OnePlus 7 Pro ohúriť? V prvom rade to bude jedinečný displej, ktorý podľa Peta Laua „redefinuje rýchlosť a plynulosť“ a nastaví dokonca v kategórii displejov na smartfónoch nový benchmark. „Keď som ho videl na vlastné oči prvýkrát, bol som ohromený„, tvrdí 43 ročný CEO, ktorý svoju kariéru začínal v Oppo na pozícii hardvérového inžiniera. V prospech jeho vyjadrení hrá aj skutočnosť, že OnePlus investoval do zobrazovacej jednotky modelu Pro 7 trojnásobne vyššiu sumu, než u minuloročného predchodcu.

Receptom na úspech má byť totiž zobrazovací panel s obnovovacou frekvenciou 90 Hz a minimálnym časom odozvy. U bežných smartfónov je v súčasnosti štandardom 60 Hz obnovovacia frekvencia a vyššou sa môžu pochváliť iba herné high–endy ako Asus Rog Phone či Razer Phone.

Tento dohad nepriamo potvrdil Pete Lau aj tweetom, v ktorom vynechal z anglického slovíčka „smooth“ (v preklade „plynulosť“) dve písmenká „o“ a nahradil ich až trojicou, namiesto dvojice bodiek. Z matematického hľadiska je 90 vlastne 3⁄2 zo 60, čo by teda malo znamenať práve +30 Hz oproti bežným smartfónom.

Druhým lákadlom bude podpora mobilných sietí piatej generácie. V tomto prípade je však reálna využiteľnosť u konečného používateľa otázna, pretože väčšina operátorov je iba vo fáze budovania a vývoja 5G infraštruktúry. One Plus 7 a 7 Pro zaujmú jednoznačne aj vyskakovacím selfie pop–up fotoaparátom, ktorý rieši problém neestetického výrezu v displeji. Vybavený bude aj špičkovým procesorom Snapdragon 855 od Qualcommu a veľmi slušnou 4 150 mAh batériou. Samozrejmosťou bude najaktuálnejší Android vo verzii 9 Pie, respektíve jeho vlastná nadstavba OxygenOS. Všetky ďalšie podrobnosti o dvojici vlajkových lodí sa dozvieme už 14. mája, na kedy OnePlus prichystal oficiálne predstavenie modelov 7 aj 7 Pro.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

OnePlus 6T McLaren Edition: Špeciálna edícia s 10 GB RAM a 256 GB úložiskom sa predstaví čoskoro