Potvrdzuje to platforma GeekBench.

Model vyššej strednej triedy je jedným z najočakávanejších telefónov spoločnosti OnePlus, avšak stále nie je jasné, kedy bude uvedený na trh. Všeobecne je o OnePlus Nord 3 pomerne málo informácií. Dokonca aj tie, ktoré sa nedávno dostali na verejnosť, boli skôr doplnkové. Jednou takouto informáciou je aj správa o prvku takmer nepoužívanej výbavy. Týmto prvkom výbavy by sa mal údajne stať infračervený port vrátane aplikácie na jeho ovládanie.

Pri modeli Nord 3 sa prirodzene očakáva aj výkonnejšia čipová sada, ktorej označenie práve potvrdila porovnávacia platforma Geekbench. Nielenže sa na základe tohto záznamu dozvedáme predpokladaný výkon, zároveň to naznačuje, že tento očakávaný telefón je veľmi blízko svojho uvedenia. Hoci portál GSMArena v súvislosti s uvedením spomína Indiu, tak je veľmi pravdepodobné, že Nord 3 bude dostupný globálne.

Platforma Geekbench prezrádza, že súčasťou výbavy OnePlus Nord 3 je čipset Dimensity 9000 s maximálnou taktovacou frekvenciou až 3,05 GHz a 16 GB RAM. Po softvérovej stránke nechýba Android 13. Hoci o čipovej sade Dimensity 9000 v súvislosti s Nord 3 nepočujeme prvýkrát, tak teraz je táto informácia oficiálne potvrdená.

Geekbench OnePlus Nord 3Zdroj: Geekbench
Geekbench OnePlus Nord 3

Ďalšie parametre zahŕňajú veľký 6,74-palcový OLED displej s rozlíšením 1240 × 2772 pixelov a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Batéria dostane štedrých 5000 mAh a podporu 80 W nabíjania. Je dôležité spomenúť, že Nord 3 sa zverejnenými parametrami až napadne podobá na čínsky model OnePlus Ace 2V, čo znamená, že v oblasti fotoaparátov je možné takisto očakávať 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát, 2 Mpx makro fotoaparát, ako aj 16 Mpx selfie kameru. 

Z ďalšej výbavy očakávame stereo reproduktory a mechanický volič zvukových režimov, ktorý bol súčasťou výbavy aj pri vynikajúcom modeli OnePlus Nord 2 s čipsetom Dimensity 1200.

Pokým celý technologický svet sa sústredí na uvedenie skladacích telefónov spoločnosti Samsung, tak na uvedenie (prvého) skladacieho telefónu sa pripravuje aj spoločnosť OnePlus. Viac o tomto telefóne sa dočítate TU.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.