Pre milovníkov selfie.

Duálne fotoaparáty sa postupne stávajú bežnou súčasťou výbavy a nevzbudzujú toľko pozornosti ako kedysi. Výrobca Oppo sa však chce odlíšiť a hoci uvedie na trh iba ďalší smartfón s duálnym fotoaparátom, prekvapí jeho umiestnením. Dva senzory a objektívy totiž nebudú na zadnej strane ako v prípade konkurencie, ale priamo nad displejom.

Telefón s takouto výbavou sa nazýva Oppo F3 a bude dostupný aj vo verzii F3 Plus. Novinky majú byť oficiálne predstavené 23. marca, pričom F3 Plus má ponúknuť 6-palcový displej, procesor Snapdragon 653 a 4 GB RAM / 64 GB úložisko. Batéria má kapacitu 4000 mAh, hlavný (zadný) fotoaparát ponúka rozlíšenie 16 Mpx a operačný systém je Android 6.0.

Späť k duálnemu fotoaparátu, ktorý na prednej strane telefónu kombinuje 16 Mpx a 8 Mpx senzory. Oppo nedefinuje, ako duálny selfie fotoaparát funguje, ale vzhľadom k ilustračnému obrázku predpokladáme, že kombinuje dva objektívy s rozličným zorným uhlom. Jeden fotoaparát bude klasický a druhý širokouhlý, tak ako je to aj v prípade LG G6. Pointa je v tom, že širokouhlý objektív dokáže zachytiť širšiu scénu ako klasický fotoaparát a to sa hodí pri fotení selfie so skupinou kamarátov. LG takýto duálny fotoaparát umiestnilo na zadnú stranu telefónu.

Prečítajte si aj:

MWC: Oppo vyrobil smartfón s 5-násobným optickým zoomom. Vieme, ako funguje

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit