Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

P3 Bratislava má nového nájomcu.

Priestor o rozlohe 12 000 m2 si tu prenajal ďalší svetový hráč v automobilovom priemysle – švajčiarsky importér Emil Frey, ktorý na Slovensku zastrešuje importérske aktivity značiek PEUGEOT, CITROËN a DS. V parku pri Lozorne bude skladovať približne 30 tisíc položiek, náhradných dielov a jednotiek, distribuovaných do zmluvných servisov v rámci EÚ.

P3 Bratislava získal do svojho portfólia ďalšiu svetovú značku a rozšíril zoznam klientov pôsobiacich v automobilovom segmente. „Je to pre nás dôkaz, že naše haly svojou kvalitou spĺňajú najvyššie kritériá, ktoré automobilový priemysel kladie na celý výrobno-obchodný reťazec,“ hovorí Peter Bahník, šéf lízingu P3 Logistic Parks pre Slovensko. Uzavretie dlhodobého partnerstva s Emil Frey je podľa neho výsledkom niekoľkomesačnej kvalitnej projektovej prípravy a zároveň potvrdením, že P3 neponúka iba developerské riešenia spĺňajúce najvyššie svetové kritéria: „Klientom vytvárame stabilné prostredie a dlhodobé partnerstvo pre budovanie ich značky na Slovensku,“ tvrdí Bahník.

Prenájom haly sprostredkovala poradenská spoločnosť Modesta Real Estate: „Nájomná zmluva bola podpísaná v apríli tohto roku,“ informuje Peter Miščík, partner spoločnosti. A dodáva, že pre klienta Emil Frey boli zaujímavé najmä existujúce haly. „Zohľadňovali sme predovšetkým časové hľadisko projektu a už uzatvorené dodávateľské zmluvy. Druhým kritériom bola lokalita a cena nájmu,“ vysvetľuje. Existujúca hala v parku P3 Bratislava všetky tieto kritéria spĺňala. V ďalších prípravných fázach došlo k prispôsobeniu technických parametrov haly pre inštaláciu troch odlišných systémov automatizovaného skladového zakladania. Tieto systémy majú zabezpečiť manipuláciu s približne 30 tisícmi skladovacími položkami, ktoré budú distribuované do zmluvných servisov v rámci krajín EÚ.

P3 Logistic Parks rovnako spravuje a prenajíma na mieru postavenú halu distribučnému centru Peugeot Citroën Deutschland GmbH v nemeckom P3 Niedersachsenparku. Spoločnosť rovnako patrí do francúzskej skupiny PSA.

Nový nájomca parku P3 Bratislava rovnako ocenil profesionálny prístup na všetkých prípravných úrovniach projektu od koordinácie pri externých dodávkach až po odovzdanie pripravenej haly do užívania. „Sme radi, že sa nám podarilo dospieť k vzájomnej dohode a úspešne uzatvoriť nájomnú zmluvu. Rokovania so zástupcami P3 Logistic Parks, rovnako ako aj konzultačné služby Modesta Real Estate, boli profesionálne, vecné a na úrovni,“ uzatvára Marián Kristek, manažér projektu logistického centra EMIL FREY – EF Parts & Logistic Service. Spoločnosť prevádzku oficiálne otvorí na jeseň tohto roku.

Značky: