Má dvojnásobný výkon v porovnaní s klasickou verziou konzoly PS4.

Spoločnosť Sony Interactive Entertainment Europe uviedla na trh novú konzolu PlayStation 4 Pro. Ide o doteraz najvýkonnejšiu hernú konzolu a v porovnaní s bežnou verziou konzoly PlayStation 4 ponúka až dvojnásobný výkon.

PS4 Pro podporuje dynamické hranie hier v rozlíšení 4K.  Pre hranie v 4K budete samozrejme potrebovať kompatibilnú 4K HDR TV s 4K a HDR. PS4 Pro sáce neponúka hranie v „plnohodnotnom 4K„, ide o dynamické 4K rozlíšenie s výstupom z grafického adaptéra alebo preškálované na 4K rozlíšenie.

Viaceré tituly pre PS4 vrátane hier ako Call Of Duty: Infinite Warfare, Ratchet & Clank, The Last of Us Remastered a Uncharted 4: A Thief’s End boli aktualizované tak, aby mohli naplno využiť vylepšenú výkonnosť PS4 a priniesli úplne nové povznášajúce grafické a vizuálne zážitky. Kompletný zoznam doteraz aktualizovaných hier nájdete v samostatnom článku.

PS4 Pro podporuje aj prehrávanie multimédií v 4K rozlíšení, s výnimkou Blu-ray diskov. Príkladom je služba Netflix, ktorá hráčom umožní streamovanie obsahov ako napríklad „Narcos Season 2“ a „Luke Cage“ v 4K rozlíšení. V prípade služby Netflix má byť koncom tohto roka sprístupnených až 600 hodín 4K obsahu. V rámci podpory 4K obsahu na PS4 Pro bude dnes rovnako aktualizovaná aj služba YouTube, ktorá už teraz patrí k najväčším zdrojom 4K obsahu

Nová konzola je na Slovensku v predaji za odporúčanú maloobchodnú cenu 399 eur. Vo výbave má 1 TB pevný disk. Konzola PlayStation 4 je teraz v predaji dostupná v menšej Slim verzii za 299 eur.

Prečítajte si aj:

VIDEO: PlayStation 4 Pro je dvojnásobne výkonný model PS4ky. V predaji bude čoskoro

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit