Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Skvelé počasie na zimné športy a snehová pokrývka do 80 cm láka ľudí do lyžiarskych stredísk viac než vlani.

Podľa inšpiračného portálu Zľavomat.sk je záujem o skipasy aktuálne rekordný, len za január si na portáli Slováci kúpili o 68 % viac skipasov než vlani. Ceny skipasov na Zľavomate sa pohybujú už od 5,90 eura a víkendová lyžovačka môže rodinu stáť od 45 eur.

„Pre veľký záujem ľudí o skipasy a lyžovačky každý týždeň dopĺňame ponuku o nové strediská. Najžiadanejšie sú slovenské destinácie vo Vysokých a v Nízkych Tatrách, žiadaná je aj Orava, Kysuce či poľské Zakopane. Hitom sú Krahule, Veľká Rača Oščadnica či Mýto pod Ďumbierom,“ prezradil Štefan Miho, marketingový manažér Zľavomat.sk.

Trend potvrdzuje aj Katarína Špaková, marketingová manažérka lyžiarskeho strediska SNOWLAND Valčianska dolina: „Zatiaľ sa tohtoročná zima ukazuje ako jedna z najlepších sezón za posledné roky. Návštevnosť oproti minulému roku vzrástla až o 20 %. Prevažujú návštevníci zo Slovenska a v menšej miere aj maďarskí turisti a lyžiari. Podstatnú časť klientely tvoria rodiny s deťmi.“

Vďaka úspore na skipasoch si ľudia čoraz viac k lyžovačke doprajú aj relaxačné služby. „Hoci zákazníci majú najväčší záujem o celodenné skipasy, veľmi dobre sa rozbehla aj tohtoročná novinka v našej ponuke: kombinácia ski a wellness služieb, teda skipas aj so vstupom do akvaparku, hitom sú napríklad Oravice. Záujem je aj o večerné skipasy,“ dodáva Štefan Miho.

Nakupovanie skipasov rastie aj vďaka vynovenej aplikácii Zľavomatu. Zákazníci tak môžu dostávať notifikácie na svoj smartfón aj počas dovolenky na horách o aktuálnych akciách v lyžiarskych strediskách v ich okolí.

Značky: