Prvý tablet spoločnosti POCO bude predstavený už o pár dní.

Už o pár dní plánuje značka POCO odprezentovať nové produkty, ktoré oslovia najmä milovníkov cenovo dostupnejších, no zároveň výkonných zariadení. Medzi ne sa zaradí napríklad séria smartfónov POCO F6, ktorá ponúkne dva modely. Obe novinky si budú zakladať na prémiovom výkone vďaka čipsetom Snapdragon 8s Gen 3, resp. 8 Gen 2 pri verzii Pro. Ako to je však už u tejto značky zvykom, okrem smartfónov sa ukážu aj ďalšie produkty.

Najnovšie sa tak dozvedáme, že predmetom predstavovania bude aj prvý tablet tejto značky. Jeho označenie bude POCO Pad a bude vychádzať z čínskej verzie tabletu od Redmi. Prezentácia prebehne už 23. mája, teda tento štvrtok. A čo všetko nový tablet ponúkne si teraz prezradíme v článku.

POCO Pad bude cenovo dostupným veľkým tabletom

POCO je sesterskou značkou čínskeho Xiaomi. Xiaomi pritom nie je na trhu tabletov vôbec nováčikom, práve naopak. Len nedávno totiž odprezentovalo tablet Xiaomi Pad 6S Pro s 12,4″ displejom, ktorý sme v redakcii aj otestovali. Aj sesterské Redmi pracuje na vlastných tabletoch, pričom nedávno sa ukázal v Číne tablet Redmi Pad Pro. A práve z tohto tabletu má nový POCO Pad vychádzať.

Redmi Pad SEZdroj: TOUCHIT
Redmi Pad SE

Nový POCO Pad bude vsádzať na veľký 120 Hz displej, ktorý bude mať uhlopriečku s veľkosťou 12,1″. O výkon sa postará čipset Snapdragon 7s Gen 2, ktorý bolo možné nájsť napríklad aj v smartfóne Redmi Note 13 Pro 5G. RAM tabletu má byť typu LPDDR4X a v prípade úložiska pôjde o UFS 2.2 s možnosťou jeho rozšírenia o SD kartu.

Batéria tabletu od POCO bude mať kapcitu 10 000 mAh a nebude mu chýbať ani podpora pre 33 W nabíjanie. Aby sme však nezabudli, skvelou vlastnosťou tabletu bude aj podpora pre Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 či podpora stylusu a klávesnice. Predstavenie tabletu aj s príslušenstvom prebehne už tento štvrtok v Dubaji.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.