Vývojári sprístupnili nový Nearby systém pre ďalšie krajiny vrátane Slovenska.

Najväčší boom okolo Pokémon GO už opadol, avšak hra sa stále teší popularite zo strany verných chytačov Pokémonov. Svoj Pokédex postupne finalizujeme aj my v redakcii. Problémom aplikácie však bola absencia funkčného systému, ktorý by hráčom umožňoval efektívnejšie hľadať a chytať virtuálne príšerky. Jednoducho, mohli ste iba chodiť rovno za nosom a čakať, čo na vás vyskočí.

To sa však teraz mení. Niantic spustil v ďalších krajinách (USA + vybrané krajiny Európy) vynovený Nearby systém. Ten zobrazuje Pokéstopy, v ktorých okolí sa nachádzajú konkrétni Pokémoni. V praxi to znamená, že keď budete vidieť na obrazovke Pikachu, presne viete, kam musíte ísť, aby ste ho mohli chytiť.

Nový systém poradí, kde hľadať zobrazených Pokémonov. Nezobrazí však všetkých, ktorí sú vo vašom okolí

Výhody aj nevýhody

Nový systém má niekoľko výhod, ale aj pár nevýhod. Výhodou je, že systém zobrazuje Pokémonov aj v širšom okolí, ako tomu bolo doteraz. Hra vám takisto po ťuknutí na Pokéstop zobrazí jeho presnú polohu, takže viete, kam musíte kráčať. Podľa niektorých hráčov vás systém dokonca upozorní na to, že sa k Pokéstopu nestihnete dostať včas, ak Pokémon o pár sekúnd zmizne.

Nevýhodou je, že nový systém neukazuje všetky príšerky vo vašom okolí. Upozorní vás na Pokémonov pri Pokéstopoch, avšak nezobrazuje tých, ktorí sú „vo voľnej prírode„. Môže sa teda stať, že na Nearby obrazovke neuvidíte Pokémona, ktorého potrebujete chytiť a je doslova pár metrov od vás kvôli tomu, že sa nenachádza v blízkosti Pokéstopu.

Prečítajte si aj:

Pokémon GO: Tipy, triky a všetko, čo potrebujete vedieť (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit