Ako sme už dávnejšie avizovali, Porsche sa pustilo nielen do automobilovej elektromobility strmhlav, ale aj do segmentu elektrických bicyklov, pričom si okolo seba vytvára kruh plný odborníkov a špičkových spoločností.

A nebolo by to Porsche, ak by tento pomyselný kruh neuzamklo kúpou jednotlivých spoločností, čo dáva 100% kontrolu nad všetkým, čo vyjde medzi spotrebiteľov pod značkou Porsche. S elektrickými bicyklami už Porsche značné skúsenosti má, no vývoj, ktorý aktuálne prebieha, resp. jeho výsledok nám určite trošku pootvorí sánky (ako technológiou, tak aj cenou). Porsche sa obklopilo spoločnosťami ako Fazua, Rotwild a teraz Greyp, ktoré dopĺňajú existujúcu divíziu Porsche eBike Performance.

  • Porsche
  • Porsche
  • Porsche

Chorvátska spoločnosť Greyp je špecialistom na elektrické bicykle, pričom sa považuje za lídra v oblasti „prepojených bicyklov“. Porsche v tejto spoločnosti najprv kúpilo značný podiel (v novembri 2021), no neskôr padlo rozhodnutie a dohoda, že ju prevezme pod svoje krídla ako celok. Rovnako tak bude nasledovať premenovanie a značka Greyp sa implementuje do existujúcej divízie – Porsche eBike Performance.

Porsche má už teraz v ponuke prémiové elektrické bicykle nabité technológiami, pričom sa na výrobu používajú iba tie najkvalitnejšie materiály a komponenty, takže je jasné, že aj do budúcna sa máme na čo tešiť. Zárukou toho je spojenie spoločností – Porsche eBike Performance, Fazua a Greyp. Dodajme, že Greyp je dcérskou spoločnosťou chorvátskeho výrobcu super-športových elektrických automobilov RIMAC. Greyp aj RIMAC založil, Mate Rimac.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE