Doplnené 2. 9. 2017: Sledovanie HDR obsahu v mobilnej aplikácii Netflix najnovšie podporuje aj novinka LG V30, Xperia XZ1 a Samsung Galaxy Note8.

Aktuálny zoznam si môžete skontrolovať na oficiálnych stránkach Netflixu.

Pôvodný článok 6. 8. 2017: Vlajková loď spoločnosti Sony je aktuálne jediný smartfón na trhu, ktorý podporuje prehrávanie HDR obsahu v službách Amazon Prime Video aj Netflix.

V našej recenzii na smartfón Sony Xperia XZ Premium sme si povzdychli, že 4K HDR displej využívala v dobe písania článku plnohodnotne iba služba Amazon Prime Video. Konkurenčný Netflix výborný displej novej Xperie nepodporoval naplno, avšak to sa teraz mení. Netflix oznámil, že HDR video umožňuje prehrávať aj na novej vlajkovej lodi spoločnosti Sony.

Aktuálne sú teda na trhu dve mobilné zariadenia, ktoré podporujú prehrávanie HDR obsahu v službe Netflix. LG G6 umožňuje prehrávanie kompatibilného obsahu s technológiou Dolby Vision, Sony Xperia XZ Premium, XZ1 a LG V30 podporuje technológiu HDR10. HDR displej má vo výbave aj Samsung Galaxy S8 a tablet Galaxy Tab S3, avšak ten aktuálne využijete iba v službe Amazon Prime Video. Xperia XZ Premium a XZ1 sú teda aktuálne jediné zariadenia na trhu s podporou HDR obsahu v službách od Amazonu aj Netflixu.

Aby ste si mohli užiť HDR obsah v službe Netflix, budete potrebovať najnovšiu verziu mobilnej aplikácie Netflix pre Android, aktuálny firmvér pre Xperiu a najvyššie predplatné služby Netflix s mesačným poplatkom 11,99 eur. Najvyššie predplatné podporuje prehrávanie 4K HDR obsahu, avšak v prípade aplikácie pre smartfón je zatiaľ dostupný HDR obsah iba vo Full HD rozlíšení. Uvidíme, či časom pribudne aj 4K rozlíšenie pre Xperiu.

Kompatibilný HDR obsah nájdete v službe Netflix jednoducho. Stačí do vyhľadávania zadať kľúčové slovo HDR

Zdroj: Netflix

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony Xperia XZ Premium: Prémiový telefón, v každom smere

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit