Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V júni tohto roku spoločnosť Daimler Truck AG oznámila, že bude so spoločnosťou Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co. KG robiť systematické kroky vpred vedúce k sériovej produkcii palivových článkov.

Za posledných desať rokov si odborníci spoločnosti Daimler vybudovali rozsiahle know-how v tejto oblasti a vyvinuli výrobné metódy a procesy. Spoločnosť so sídlom v Stuttgarte prenáša skúsenosti – v úzkej spolupráci s kolegami z kanadského Vancouveru a s prebiehajúcimi vývojovými aktivitami v oblasti palivových článkov – do priamej predbežnej fázy budúcej sériovej výroby. Za týmto účelom investuje do nových najmodernejších systémov, ktoré pokrývajú všetky fázy procesu výroby palivových článkov. Predsériová výroba bude prebiehať v novom závode v Esslingen-Pliensauvorstadt, ktorý je v súčasnosti vo výstavbe. Začiatok prevádzky je naplánovaný na budúci rok. Ako už bolo oznámené v júni, o umiestnení následnej sériovej výroby sa rozhodne neskôr v rámci plánovaného spoločného podniku s budúcim partnerom Volvo Group.

Vo štvrtok navštívili lokalitu v Esslingen-Pliensauvorstadt zástupcovia spoločnosti Daimler Truck Fuel Cell a Dr. Jürgen Zieger, primátor mesta Esslingen, ako aj Marc Grün z Agentúry pre hospodársky rozvoj v Esslingene. Na mieste sa nachádzali (zľava):

  • Christian Mohrdieck, výkonný riaditeľ spoločnosti Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co. KG
  • Marc Grün, Agentúra pre hospodársky rozvoj v Esslingene
  • Jürgen Zieger, primátor mesta Esslingen
  • Andreas Gorbach, výkonný riaditeľ a CEO, Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co. KG

Značky: