Výrobca sa k odloženiu predstavenia série Huawei P70 nevyjadril.

Začiatok roka zvyčajne sprevádza aj predstavenie nových smartfónov z dielne popredných výrobcov elektroniky. Najsilnejšími mesiacmi pritom bývajú február a marec, ktoré si na tieto účely vybrali aj spoločnosti ako Xiaomi, HONOR a Huawei. Ako však teraz vychádza z posledných únikov, Huawei svoj modelový rad vlajkových smartfónov predstaví neskôr. Uvedenie vlajkovej série Huawei P70 na trh sa teda odkladá, informuje známy leaker na sociálnej sieti Weibo.

Na internete sa pritom už objavilo aj viacero informácií o tom, akú výbavu tieto modely získajú, resp. ako budú vyzerať. Veľkú pozornosť si táto séria smartfónov získava aj preto, že predchádzajúca séria priniesla na Slovensko model Huawei P60 Pro. Ak by sa teda situácia tento rok zopakovala, tak by to pravdepodobne nebolo v marci.

Séria Huawei P70 sa odkladá

Podľa únikov spojených s výbavou či dizajnom smartfónov je séria Huawei P70 takmer pripravená na predstavenie. Mysleli sme si to aj pred pár dňami, keď na internet unikli ochranné kryty na telefón potvrdzujúce jeho dizajn spolu s troma snímačmi fotoaparátu. Teraz však leaker s prezývkou Digital Chat Station uvádza, že séria Huawei P70 bola odložená. Znamená to teda, že v marci zrejme na trh nepríde.

Huawei P60 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei P60 Pro

Huawei zatiaľ túto informáciu nepotvrdil, no ani nevyvrátil. Rovnako však ani leaker neuviedol, prečo by sa výrobca mal k tomuto kroku uchýliť a predstaviť sériu Huawei P70 neskôr. Dohady sú však viaceré a zdá sa, že Huawei zatiaľ nedoladil niektoré súčasti výbavy. Ešte pred predstavením má zapracovať na tom, aby boli v čase uvedenia na trh bezchybné.

Súčasti, na ktorých má momentálne Huawei pracovať, sú spojené s fotografovaním a tiež komunikáciou. Konkrétne sa má sústrediť na teleobjektív a technológiu satelitnej komunikácie, ktoré podľa špekulácií zatiaľ nie sú plne pripravené. Nový odhad obdobia predstavenia série Huawei P70 zatiaľ neexistuje, preto nám neostáva nič iné, než si naň počkať.

Zdroj: xiaomiui.net, Weibo (Digital Chat Station)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.