Opera už vo februári avizovala testovanie bezplatnej služby VPN vo svojom prehliadači pre operačné systémy Android.

Čo je obrovskou výhodou oproti iným riešeniam, tak si nebudete musieť sťahovať separátnu aplikáciu, ale VPNka funguje priamo v samotnom prehliadači. Ešte úžasnejšie je, že služba poskytuje neobmedzené využívanie a a je jedno, aký objem dát prenesiete. Iné služby, ktoré sú zdarma totiž majú obmedzený limit prenesených dát a potom musíte platiť.

Čo sa týka oblastí, tak nájdeme tu Európu, Ameriku a aj Áziu. K dispozícii je tiež optimálny režim, ktorý umožňuje VPN vybrať najlepšie pripojenie pre vašu lokalitu.

Taktiež môžete povoliť svojmu vyhľadávaciemu nástroju (napr. Google, DuckDuck Go), aby obišiel VPN a zistil vašu polohu pre relevantnejšie výsledky vyhľadávania. A taktiež môžete povoliť VPN iba pre privátne karty.

Opera uviedla, že jej VPN sa neloguje, čiže spoločnosť nebude zbierať informácie, ktoré prechádzajú sieťovými servermi, čo je dobrou správou pre všetkých, ktorí potrebujú ostať v anonymite.

Zatiaľ nie je známe aký druh šifrovania VPNka využíva. Taktiež vzhľadom na to, že je aktuálne Opera v čínskych rukách, je otázne nakoľko je táto VPN služba bezpečná. Ale myslíme si, že minimálne za test stojí.

Táto služba príde s novou aktualizáciou, ktorá sa začala postupne šíriť do regiónov, takže onedlho snáď dorazí aj k nám. Za zmienku stojí tiež, že VPN služba od Opery bola k dispozícii už v roku 2016, ale ako separátna aplikácia

App Store

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Škodlivé servery obľúbenej hry Counter-Strike môžu nakaziť váš počítač

Značky: