Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najnovšia vlajková loď Huawei oficiálne prichádza do slovenského predaja.

Huawei P60 Pro, najnovšia vlajková loď značky a zároveň oficiálne najlepší fotomobil súčasnosti podľa rebríčka DXOMARK, prichádza v jedinečnom dizajne inšpirovanom perlovou štruktúrou. V dobe, keď smartfóny smerujú k jednofarebným a minimalistickým dizajnom, je zriedkavé vidieť technologické značky odchádzať od konzervatívnych trendov v dizajne a experimentovať s originálnym dizajnom. Preto farebné prevedenie Rococo Pearl, ktoré výrobca predstavil na svojom najnovšom top smartfóne, upútalo pozornosť mnohých. Zároveň ide o vôbec prvý smartfón na svete s takýmto povrchovým spracovaním.

V nasledujúcich riadkoch prenikneme “za oponu” a priblížime inšpiráciu a príbeh dizajnu Rococo Pearl, spojený s jeho vytvorením.

Večná krása éry Rococo

Časť názvu si jedinečný dizajn prepožičal z kontroverznej, no nezabudnuteľnej umeleckej epochy z 18. storočia. Filozofia tohto umeleckého štýlu sa dá vystopovať až do pôvodu jeho názvu. Rococo pochádza z francúzskeho slova „Rocaille“, ktoré bolo dekoratívnym barokovým štýlom. Rocaille štýl využíval miniatúrne objekty, ako sú záhradné kamienky, kamene a lastúry, tvoriac nepravidelnú vizuálnu hru, ktorá oživovala svet umenia.

Rococo sa postupne vyvíjalo a stalo sa dostatočne populárnym na použitie v krásnom umení, pričom jeho asymetria a prehnaný štýl sa stali charakteristickými pre svoju dobu. Smartfón Huawei P60 Pro v Rococo Pearl naň jasne odkazuje, pričom preberá nadčasové výrazy barokových majstrov – ozdobný vzhľad, perleťový lesk a zložité pastelové závity vzdávajú hold rococo štýlu.

Unikátny proces aplikácie

Tradičný perleťový dizajn prekračuje módne trendy a našiel si svoje miesto ako nadčasový umelecký prvok. Lesk perlorodky sa nachádza v storočia starých palácoch, ale nájdeme ho aj v moderných luxusných hodinkách.

Samotná perla v sebe zhmotňuje koncepciu nadčasovej krásy. Keďže sa obnovuje v čase, v škrupine sa roky zhromažďujú oleje, čo vedie k vytvoreniu prírodnej textúry. Tieto pozoruhodné prírodné umelecké diela pritom fascinujú ľudstvo stáročia svojim leskom, ktorý sa rozžiari pod rôznymi uhlami svetla.

Avšak, aby bolo možné presne replikovať ich textúry a lesk, nebol proces vytvorenia tohto materiálu jednoduchý. Výrobca využíva manuálne metódy na dosiahnutie viacvrstvovej štruktúry podobnej naozajstným perlám. Vďaka efektu rozptylu mnohých jemne vrstvených štruktúr prináša prirodzený lesk a efekt meniaceho sa svetla. Tento efekt vyžaduje bohatú vnútornú štruktúru a špecifickú hrúbku materiálu, aby dokázal lámať svetlo požadovaným spôsobom.

Spočiatku nebolo jasné, či je možné tento materiál použiť v sofistikovanej elektronike, ako sú  napr. telefóny. Z jediného dôvodu – priestor určený pre textúru a vzor na mobilných

telefónoch je extrémne tenký (menej ako 0,1 mm, iba 1/5 alebo dokonca 1/10 hrúbky najtenších častí), tím inžinierom začal hľadať riešenia, ako dosiahnuť tento dizajn na ultratenkej ploche a zároveň zachovať prirodzenú perleťovú textúru.

Každý kúsok je jedinečný

Po mnohých kolách experimentovania tím dizajnérov dokázal získať prírodný minerálny prášok a spojiť ho s ekologicky prijateľným acetátovým materiálom extrahovaným z prírodných rastlín. Tým sa podarilo znovu vytvoriť iridescentné vrstvy na perleťovom povrchu. Výsledkom je prírodná textúra s jedinečným vzorom, ktorý nie je možné replikovať.

Práve vďaka tomuto vytrvalému výskumu a vývoju získala značka patent na svoj vlastný dizajnový proces, ktorý dostal názov CMF Pearl Texture.

Podobne ako každý majiteľ smartfónu, aj každý jeden kus Huawei P60 Pro je jedinečný  – práve vďaka nezameniteľnému dizajnu a unikátnej technike jeho aplikácie. Huawei tak nielen vizuálne znovu vytvoril vzhľad perlorodky, ale aj napodobnil jej samotnú podstatu nepravidelnosti a jedinečnosti.

Inými slovami, každý majiteľ či majiteľka P60 Pro bude mať v rukách absolútny unikát s jedinečnou intepretáciou vzoru Rococo Pearl. Dva rovnaké kusy jednoducho nenájdete.

V predaji na Slovensku od 22. mája

Huawei P60 Pro je na Slovensku v oficiálnom predaji od dnes, 22. mája 2023 vo farebných prevedeniach Black (čierna) a Rococo Pearl (perlový vzor). Odporúčaná maloobchodná cena smartfónu je 1199 eur. Zároveň Huawei predlžuje špeciálnu uvádzaciu ponuku: ak si P60 Pro zakúpite do 5. júna 2023, získate ako bonus smart hodinky Huawei Watch GT 3.

Značky: