Lenovo dokazuje, že tvrdenia o 12 nových Moto Mods ročne neboli iba silnými rečami. Čoskoro sa môžme tešiť na ďalšie 2 prídavné moduly, pričom hitom by mohol byť najmä druhý z nich.

Ešte začiatkom tohto roku, na svetoznámom technologickom veľtrhu Mobile World Congress 2017 v Barcelone, Lenovo predstavilo niekoľko prototypov Moto Mods. Nechýbali medzi nimi ani 2 zaujímavé kúsky, ktoré by sa mali dostať už čoskoro do predaja. Informáciu priniesol uznávaný a hodnoverný „leaker“ Evan Blass prostredníctvom svojho oficiálneho účtu na Twitteri. Kým o prvom z nich, ktorý v sebe prinesie inteligentnú hlasovú asistentku od Amazonu, sa od začiatku vedelo takmer s určitosťou. že sa dostane na výrobné pásy, osud druhého vnímala odborná verejnosť skôr ako prototyp, ktorý sa masovej výroby pravdepodobne nikdy nedočká.

Zdá sa, že opak je pravdou a už čoskoro sa majitelia kompatibilných smartfónov od Lenova rady Moto Z môžu tešiť na ozajstnú a tak trochu aj „old–school“ vychytávku, ktorou je Moto Mod s príznačným názvom Polaroid. Práve fotoaparáty tejto značky sa totiž stali nie len priekopníkmi medzi instantnými, respektíve okamžitými fotkami, ale i synonymom technológie, prostredníctvom ktorej je možné okamžitú fotografiu vytvoriť. Tajomstvom úspechu k vytvoreniu instantnej fotky, ktorá sa zvykne nazývať tiež polaroidnou, je špeciálny film s papierovým podkladom, ktorý obsahuje všetky potrebné chemické zložky. Po expozícii obrazom sa okamžite spustí chemický proces, ktorého výsledkom je po krátkej chvíli plnofarebný obraz – fotografia. V časoch najväčšej popularity sociálnych sietí ako Facebook, Instagram či Snapchat, sa mierne odklonenie od stáda v štýle retro papierových okamžitých fotografií môže stať rýchlo úspešným konceptom a to nie len v kategórii mladých klientov.

Keďže blogger a leaker Evan Blass nie je oficiálnym zdrojom informácií, presný dátum uvedenia dvoch noviniek do predaja zatiaľ známy nie je. Čaká sa, že by to malo byť najneskôr do tohtoročných Vianoc. O tom, či budú dostupné, rovnako ako 360–stupňová kamera, Moto Turbo PowerPack či Moto Style Shell aj na Slovensku, vás budeme včas informovať.

Zdroj: The Verge

 

Prečítajte si aj:

Na Slovensku sú dostupné tri nové moduly Moto Mods. Nechýba 360-stupňová kamera