Výrobca displejov sa púšťa do konkurenčného boja v ďalšom segmente.

Ostatní výrobcovia sú so svojim vývojom skladateľných smartfónov ďalej. Nielen po stránke hardvéru, ale hlavne po stránke softvéru. Čínska spoločnosť prekvapila pred koncom roka 2018, kedy ako prvá predstavila prvý skladateľný smartfón na svete. Model nesie označenie FlexPai.

Royole teraz nemôže zaspať na vavrínoch a pravdepodobne to nemá ani v pláne. Patenty naznačujú, ako by mohli v budúcnosti vyzerať smart hodinky s flexibilným displejom aj v podaní tohto čínskeho výrobcu. Všimol si to portál LetsGoDigital a zverejnil niekoľko patentových obrázkov inteligentných hodiniek s ohybným displejom.

Po konštrukčnej stránke ide o osvedčený koncept smart hodiniek, pričom hlavná inovácia prichádza v momente, kedy sa displej (v niektorých návrhoch) rozloží až na trojnásobok svojich pôvodných rozmerov.

Všetky verzie hodiniek majú dotykový displej, takže ich je možné plnohodnotne používať aj v zloženom stave. Pokiaľ si to bude vyžadovať situácia, tak bude možné pre náročnejšie operácie displej rozložiť. Batéria v hodinkách je tiež flexibilná a jej umiestnenie je plánované do remienka.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Zatiaľ nemáme žiadne zaručené správy, že by Royole aktívne vyvíjal tieto hodinky, pretože obidva tieto patenty boli zaregistrované ešte v roku 2017. Na druhej strane to ani nevylučujeme. Možno v spoločnosti iba čakajú na vhodný termín predstavenia a uvedenia na trh.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Vyskúšali sme prvý skladateľný smartfón, ktorý je už v predaji. Pozrite si video

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.