Fotoaparát, ktorý môže súperiť s najlepšími

Mate 10 Pro kombinuje 12 Mpx farebný fotoaparát s optickou stabilizáciou a 20 Mpx čiernobiely senzor. Oba majú svetelnosť f/1,6 a ponúkajú 2-násobný bezstratový zoom. Nejde o optický zoom, avšak kvalita priblíženia je veľmi dobrá a z nášho fototestu vyplýva, že zachytí podobnú úroveň detailov ako 2× zoom v iPhone 8 Plus. Predný fotoaparát má 8 Mpx rozlíšenie a svetelnosť f/2.0.

Do pozornosti dávame najmä naše staršie fototesty, v ktorých sme porovnali Mate 10 Pro s iPhonom 8 Plus ako aj Galaxy Note 8. Tiež sme ho porovnali s predchodcom, modelom Mate 9. Trúfame si tvrdiť, že Mate 10 Pro má aktuálne jeden z najlepších fotoaparátov na tvorbu fotografií. Vďaka svetelnosti f/1,6 dokáže vytvoriť veľmi dobré fotografie aj v slabých svetelných podmienkach. Na druhej strane, nie každému bude vyhovovať post-processing, v rámci ktorého sa Mate snaží znížiť šum a tento proces ovplyvňuje aj zobrazenie farieb. Týka sa to nočných scén, do pozornosti dávame spomenutý fototest.

 

Huawei spustil svoj cloud. Na Slovensku funguje obmedzene

Mate 10 Pro ponúka celú škálu rôznych fotorežimov, vrátane profesionálneho s podporou RAW formátu. Nechýba režim portrét, ktorý sa prvýkrát objavil v Huawei P10. Ten je dostupný aj na prednej kamere, ktorá je takisto veľmi dobrá. Selfie fotky z iPhonu 8 Plus sa nám subjektívne páčia viac, ale Mate 10 Pro fotí pekne aj predným fotoaparátom.

Telefóny od Huawei v minulosti zaostávali za konkurenciou najmä z hľadiska video záznamu. Aj v tomto smere Mate 10 Pro prináša zlepšenie a to aj napriek tomu, že stabilizáciu videa ponúka iba do Full HD rozlíšenia pri 30 fps. Vo Full HD pri 60 fps, resp. v 4K pri 30 fps stabilizáciu nevyužijete. 4K video pri 60 fps telefón neumožňuje zaznamenávať.

Mate 10 Pro sme z hľadiska nahrávania videa porovnali so Samsung Galaxy S8+ a popravde, rozdiel vo výsledku nebol príliš veľký. Galaxy S8 profituje najmä z toho, že stabilizáciu videa podporujú všetky jeho režimy, avšak ak vám stačí Full HD pri 30 fps, v takom prípade sú rozdiely menšie, ako sme očakávali. Prípadne je vhodné použiť externý stabilizátor alebo statív. V prípade nahrávania videa na selfie kameru sú rozdiely výraznejšie.

Fotografie, odfotené Huawei Mate 10 Pro

Recenzia je rozdelená do šiestich častí:

1. strana: Balenie, dizajn a konštrukcia
2. strana: OLED displej a procesor Kirin 970
3. strana: Dual SIM režim a výdrž
4. strana: Android 8.0 a počítačový režim EMUI Desktop
5. strana: Fotoaparát a ukážkové fotografie
6. strana: Verdikt a technické parametre

1 2 3 4 5 6

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit