Operačný systém

Telefón používa operačný systém Android 6.0.1. Podstatná je ale jeho nová nadstavba. Dostanete prostredie, na ktoré ste u Samsungu zvyknutí, no ešte niečo navyše. Kompletne prerobená ponuka Nastavenia zostala aj naďalej prehľadná. Budete sa v nej cítiť ako doma.

Jednotlivé položky už nie sú farebne odlíšené. Sú usporiadané pod sebou, majú veľmi pekné ikony a pod hlavným nadpisom položky aj oblasti, ktoré nastavuje. Vďaka tomu budete mať stále pocit, akoby ste menu dôverne poznali.

Ocenili sme najmä jednoduchý prístup k položkám z rolovacieho menu na hlavnej obrazovke. Tam totiž každá položka obsahuje submenu. Na zmenu zvuku, na pripojenie k Wi-Fi alebo Bluetooth alebo napríklad na nastavenia filtra modrého svetla či jasu LED blesku vo funkcii baterky.

Zmenil sa spôsob údržby zariadenia. Podobnú funkciu v sebe integruje dnes už každý výrobca, najviac ju použilo Sony a teraz Samsung. Máme na mysli špeciálny nástroj na čistenie pamäti a mazaní dočasných a nepotrebných dát. Huawei má takisto tento nástroj, značne prepracovaný.

Pokročilé funkcie

Nám sa páči inteligentné snímanie dlaňou. Nielen vlajkové lode ale aj stredná trieda má takéto snímanie. Stačí prejsť hranou dlane na strane malíčka cez displej a jeho obsah sa odfotí a uloží do galérie.

Už dávnejšie vystriedalo dvojité stlačenie tlačidla Domov spustenie S Voice. Náhradou je teraz fotoaparát. Funkciu sme vypli, nie je pre nás. Páčilo sa nám napríklad plánovanie SMS správ. Chcete niekomu popriať k sviatku? Je tu opäť riziko, že si spomeniete ráno pred odchodom z domu a potom až večer? Naplánujte si odoslanie SMS. Uvidíme, či sa takáto aktualizácia dostane aj na Galaxy S7, momentálne najlepší telefón od Samsungu. Tipujeme, že s aktualizáciou Androidu 7.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. Operačný systém
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt

Značky:
1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.