Fotografovanie

S fotoaparátom budete spokojní. Je tu 13 MPx čip s AF a svetelnosťou objektívu f/1.9. Svetelnosť je rovnaká aj u väčšieho modelu A5, no tam je nárast v počte MPx a výrobca použil 16 MPx čip. Vpredu aj vzadu. Galaxy A5 má vpredu 8 MPx fotoaparát a vzadu už spomínaný 13 MPx.

Aplikácia na fotenie sa spustí rýchlo. Zaostrovanie je rovnako rýchle. Podstatné však je, že sa tu neprejavuje efekt znovu zaostrenia. Prstom na displeji ukazujete kam zaostriť a zároveň ovládate vyváženie expozície. Lepšie je nechať to na automatiku alebo telefón jemne nakloniť.

Nebudete mať tmavé scény alebo naopak veľké prepaly. Nám sa páčila rýchlosť fotenia a kvalita fotiek. Porovnávali sme s vyše roka starou vlajkovou loďou Galaxy S7. Len pre úplnosť, S7-čka má svetelnosť objektívu f/1.7. Galaxy S7 spravil lepšie fotky, no A5-ka rozhodne nebola tak pozadu. Na fotenie sa dá naozaj použiť. Môžete si to overiť na nami spravených záberoch.

Samsung Cloud je služba, ktorá súvisí nielen so synchronizáciou nastavení ale aj zálohovaním fotografií. Všetky fotky sa budú zálohovať do tejto služby. V základe je tu 15 GB zadarmo. Dáta sú zdieľané medzi celkovými dátami, teda aj tými zálohovanými z telefónu ako rozloženie ikon na domovskej obrazovke, záznamníky, SMS atď. V prípade, že službu necháte povolenú a máte viac telefónov so Samsung Cloud, objavia sa fotky v galérii aj z iných telefónov. Užitočné.

Porovnanie fotiek medzi Galaxy S7 (vľavo) a Galaxy A3 (vpravo)

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. Operačný systém
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt

Značky:
1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.