Fotoaparát

XZ1 Compact fotí rovnako dobre ako klasická XZ1-ka. Fotografie v dobrých svetelných podmienkach sú výborné, verne zachytávajú farby a obsahujú množstvo detailov aj po priblížení. V prípade nočných fotiek je kvalita o niečo horšia, ale niektoré momentky sa naozaj podaria. V prípade nočných fotiek viac splývajú detaily, k dispozícii je manuálny režim.

19 Mpx fotoaparát Motion Eye ponúka funkciu prediktívneho snímania, čo znamená, že Xperia dokáže samostatne rozoznať dynamickú scénu alebo úsmev na tvári ľudí, ktorých fotíte a v takom prípade automaticky dočasne uloží pár extra fotiek ešte pred stlačením spúšte. Následne si môžete vybrať, ktoré fotografie si chcete uložiť – či len tú, ktorú ste reálne odfotili alebo radšej niektorú, ktorá bola prediktívne snímaná. Prediktívne snímanie sa neaktivovalo úplne vždy, keď by sme to čakali, avšak funkcia je pomerne spoľahlivá a môže byť prínosom.

Porovnanie dvoch režimov fotenia selfie fotiek

S Motion Eye fotoaparátom si môžete zhotoviť aj superspomalené video v rozlíšení HD pri 960 fps. Zachytí sa 0,2 sekundy dlhý úsek, ktorý sa následne roztiahne do 6 sekúnd pri 30 fps. Podrobne sme o funkcii superspomaleného videa písali v recenzii na Xperiu XZ1. Predpokladom pekného superspomaleného videa sú veľmi dobré svetelné podmienky. V prípade nahrávania klasického videa chválime výbornú elektronickú stabilizáciu obrazu.

V súvislosti s fotoaparátom však jednu zmenu Xperia XZ1 Compact predsa len prináša. Týka sa to predného fotoaparátu, ktorý má rozlíšenie 8 Mpx a umožňuje fotiť selfie fotky v dvoch režimoch. V štandardom a širokouhlom, ktorý zachytí viac ľudí, resp. okolie. Je to praktická vlastnosť.

Fotografie, ktoré sme odfotili pomocou Sony Xperia XZ1 Compact

Takéto superspomalené videá dokáže zaznamenať 19 Mpx Motion Eye fotoaparát

Recenzia je rozdelená do štyroch častí:

1. strana: Dizajn a konštrukcia
2. strana: Technológie a výdrž
3. strana: Fotoaparát a ukážkové fotografie
4. strana: Verdikt a technické parametre

1 2 3 4

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit