Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pozdvihnúť finančnú pohodu Slovákov a zjednodušiť proces získania výhodných finančných produktov sú hlavné vízie Moneyhoon.

Ten spúšťa unikátnu finančnú platformu, navrhnutú pre potreby moderného človeka, ktorý chce svoje finančné operácie spravovať najmä digitálne z pohodlia svojho domova. Potenciál platformy oslovil aj slovenských investorov Vision Ventures a WEM Private Fund, ktorí Moneyhoon podporujú v raste ďalším miliónom eur. S Moneyhoon môže používateľ kedykoľvek spravovať pravidelné príjmy a výdavky, spojiť viacero svojich bankových účtov do uceleného prehľadu, získať hypotéku, životné poistenie alebo investovať. Cieľom fintech platformy je uľahčiť Slovákom starostlivosť o svoje finančné zdravie.

„Moneyhoon dokáže výrazne zlepšiť finančné zdravie Slovákov. A to na úrovni krátkodobého, ale aj dlhodobého finančného plánovania. Fixné mesačné poplatky, hypotekárne a poisťovacie produkty či investičné nástroje bolo doteraz možné spravovať len roztrieštene na rôznych samostatných portáloch, alebo využívať zastaranú formu finančného poradenstva. To sa s Moneyhoon konečne mení. Ako jediná firma na Slovensku poskytujeme komplexné funkcie pre správu osobných financií v prehľadnej webovej aplikácii. Produkt je určený komukoľvek, kto chce mať kontrolu nad tým, na čo míňa svoje peniaze, kde je priestor šetriť a ako si vybrať z rôznych finančných produktov ten najvýhodnejší pre seba, predstavuje platformu CEO a spoluzakladateľ Moneyhoon Erik Čebík.

Vízia modernej finančnej platformy zaujala aj slovenských investorov. Prvé investičné kolo vo výške viac ako 900-tisíc eur uzavreli na jeseň minulého roku pod taktovkou Vision Ventures a Vacuumgroup, pod ktorej krídlami vznikol Moneyhoon. Druhá investícia prichádza práve teraz pri spustení samotného produktu a  opäť sa pod ňu podpisuje ako hlavný investor slovenský fond Vision Ventures, ktorý podporuje inovatívne projekty s globálnymi ambíciami na Slovensku v pre-seed a seed fáze. Spoločne s ďalšou investíciou od WEM Private Fund podporia Moneyhoon v raste sumou viac ako milión eur.

Životné poistenie, hypotéka a investície na pár klikov

Moneyhoon v sebe spája technologicky vyspelé riešenie a intuitívne rozhranie na vizualizáciu finančných tokov používateľov s digitalizovanou ponukou finančných produktov. Okrem každodenného prehľadu poskytne aj praktické rady pre lepší finančný manažment či optimalizáciu na vytváranie finančnej rezervy.

Platforma navyše obsahuje špecializovanú časť, ktorej súčasťou je správa troch hlavných finančných produktov: poistenia, hypoték a investícií. Používateľ Moneyhoon bude mať možnosť vybrať si finálny produkt podľa svojich možností a preferencií bez opakovaných návštev banky. V oblasti investícií Moneyhoon navyše prináša v spolupráci s Wealth Effect Management o.c.p. inovatívny investičný produkt, ktorý umožní klientom svoje portfólio diverzifikovať aj v čase. Koncept „Life cycle investing“, ktorý je v západných krajinách čoraz populárnejšou voľbou, umožní klientom investovať bezpečnejšie ako v prípade bežných rebalansovaných portfólií.

„Moneyhoon je jediná nezávislá online platforma, ktorá poskytuje komplexnú správu financií bežným používateľom na jednom mieste. Staviame na transparentnosti, expertíze a dátach a dokážeme tak ponúknuť ten najvýhodnejší a najdostupnejší finančný produkt. Ušetríme tak našim klientom mnoho času, ktorý by inak strávili zložitým rešeršovaním alebo zdĺhavým sedením v banke pri výbere hypotéky, životného poistenia, investičných produktov či optimalizácii svojich príjmov a výdavkov, dopĺňa Čebík.

Štart a vízia Moneyhoon

Zakladatelia, ktorí stoja za Moneyhoon, sú špecialista na investovanie a financie CEO Erik Čebík, ktorý na technológii pracuje už desať rokov, Dušan Michalko, ktorý je zodpovedný za vedenie a prevádzku spoločnosti na pozícii COO, Matúš Polakovič, ktorý zastrešuje marketingové aktivity ako CMO a CTO Michal Josífko, zodpovedný za softvérový vývoj. Tím Moneyhoon je zložený z viac ako dvadsať ľudí, z ktorých polovicu tvoria vývojári. Produkt sa po roku intenzívneho vývoja spúšťa v marci 2023 a jeho hlavným cieľom je umožniť tisíckam Slovákom využívať digitálny nástroj na správu osobných financií a zvýšiť povedomie o finančnom zdraví.

Značky: